tirsdag 20. november 2012

Tidens elv renner fort...

Jo, har nettopp lest boka til Per Petterson, Jeg forbanner tidens elv, et Mao-sitat forøvrig, fra hans poetiske åre....Bra bok, forresten.

Og må jo si meg enig, tiden flyr så fort at det er vanskelig å holde følge. Ser jo i butikkene rundt om at jeg snart må begynne å tenke julevask, julepresanger, juleforberedelser i det hele tatt. Men i hodet mitt skjer det ikke noe slikt før vi har bikket første søndag i advent. Dessverre, skulle ønske jeg var av den juleeffektive sorten som har alt klart innen nevnte søndag, og kan nyte og kose hele adventstiden. Det blir nok aldri meg, nei.....

De siste ukene har gått med til å pusse opp hjemmekontoret mitt i kjelleren. Tak og vegger og vindu er malt i lysere farger enn det som var, gamle utrangerte opplagsmøbler er solgt unna, og jeg har vært på IKEA!!

Et besøk på IKEA er ikke bare bare for oss i det såkalte utkant-Norge. Nærmeste varehus ligger utenfor Bergen, det er en tur på 4 timer hver vei med innlagt ferjetur over Sognefjorden. Når man så trenger MINST 4 timer for å få noenlunde shoppeoversikt, plukke det man skal ha og komme seg gjennom kassen med alt, sier det seg selv at dagen kan bli laaang.

Jeg var så heldig at min yngste pode skulle kjøre et flyttelass (med stor bil, ja) til Bergen en dag, og slengte meg med. Handlelisten var klar, jeg skulle ha to høye Billybokhyller, av det dype slaget, en mindre til å henge på veggen, gjestesengen Brimnes, samt noe supplement til kjøkkenet vårt (innrede et skap fra hyller til skuffer). I tillegg hadde min svigerdatter sendt med en handleliste på en del mindre ting. Handlingen gikk egentlig ganske greit, men mye slitsom trakking, og vi kom oss så vidt hjem før midnatt.....

Billy'ene gikk veldig lett å sette sammen, men så begynte moroa. En gjesteseng med uttrekkbar liggedel, med to skuffer i uttrekksdelen er neimen ikke bare spøk å montere, det kan jeg love!! Foreløbig er vi kommet sånn ca halvveis, og ikke alt stemmer, nei.....:-(. Hovedproblemet består egentlig i at alle skruer bare er slengt sammen i et par plastposer, og så er det opp til oss å finne ut hvor de skal brukes. Alle skruetypene (minst 6) er tydelig og pent opptegnet i monteringsanvisningen, med artikkelnr og det hele. Det er bare det at det nummeret står ikke på skruene, og noen av dem er så like at vi har selvfølgelig prestert å bruke noen av dem på feil plass. Tenk så mye enklere om hver sort var pakket i en pose for seg selv med artikkelnr på!!!????? Skulle gjerne betalt noen kroner ekstra for sengen for den servicen.
Jaja, vi kommer vel i mål til slutt. Går ut fra andre har opplevd lignende frustrasjoner med IKEA-møbler.

Vi har hatt en utrolig mild høst her i år, termometeret har så vidt vært under null et par netter, det er alt. I hagen visner ting mye langsommere ned av den grunn, så det ser ikke så delikat ut i bedene akkurat nå. Burde vært ute og klippet ned de høyeste staudene, men det er mørkt etter kl 16 så da frister ikke det. Og helgene regner ofte bort.
Jeg har, for første gang tror jeg, ikke lagt ned en eneste løk i høst, og har heller ikke planer om noe staudesådd. Menmen, man vet jo aldri hva etterjulsvinteren kan bringe av inspirasjon......slikt har hendt før!

Ønsker alle en god innspurt til adventstiden!

                                    ************************************************

1 kommentar:

Bille sa...

Hei! Holder med deg i å vente med julestyret. Og dessuten skal det jo være fint på hjemmekontoret i kjelleren også til jul, ikke sant! :D

Julen kommer plutselig, og er like plutselig over, jeg er av dem som ikke lar meg stresse nevneverdig - snart er det januar, og da har solen snudd! :D