tirsdag 10. mai 2011

Det skjer mye....bildene taler for seg.


Hvit bekkeblom
 

Julerose
 Variegert lungeurt til venste
 Fylt blodrot til høyre
 En ganske tidlig tulipan
Anemone blanda
Grrrrr...!!!!!

 Tulipaner

 Aurikler og primula
 Reinrose til høyre

Fylt utgave av den vanlige gule prestekragen som alle har, har glemt navnet akkurat nå...

Sibirhengeertebusken er nydelig om våren.

Det har ikke vært mye tid til blogging de siste ukene, i hagen skjer alt på en gang nå når varmen plutselig kom. Det er blitt fryktelig tørt i bedene, jeg vanner hver dag, men det monner lite. I drivhuset har all sådden vokst seg fint til, og i går ble nesten alt satt ut i minidrivhusene til herding. Om ikke lenge kan jeg begynne å plante i krukker og kar, og i bed også. Men først bør det komme litt regn.......
Jeg tok ut noen feriedager i forrige uke, fra onsdag til og med i går mandag. Full klaff med været, men fokus har vært på konfirmasjonen til min eldste sønnesønn. Den var på søndag, og våre to familier har jobbet godt sammen og laget all maten selv. En strålende dag ble det, svært hyggelig også, på tross av at foreldrene skilte lag for 10 år siden. Det er godt når man kan ha en god tone mellom familiene. Konfirmanten var også veldig fornøyd med dagen. :-)
 Flott kar, ikke sant? .-)
I dag begynte gubben på et prosjekt  vi har snakket om en stund, nemlig en lav mur langs berget bakerst i hagen. Slik det er nå, ligger belegningsstein inntil berget, men det vokser og gror med ugress og selvsådde planter der så det er ikke noe særlig vakkert. En lav mur i forkant, ca 40 cm høy, vil gi meg mulighet for en steinbedsbeplantning langs hele berget, og det er eneste stedet i hagen jeg kan ha slike planter. På deler av tunet har vi store skiferheller, i kombinasjon med belegningsstein. Muren blir laget i betong, som vi skal sette skiferfliser på, så den blir pen tror jeg.  Det vil gi et mye ryddigere inntrykk når muren er på plass.

Jeg måtte fjerne et digert flak med sitrontimian og en stor reinroseplante for å komme til med forskalingen. Disse har jeg jordslått og håper jeg klarer å berge dem til de kan plantes i murbedet senere. En stormarikåpe hadde selvsådd seg i en bergskorte, den har stått noen år og jeg trodde nesten jeg måtte bruke dynamitt for å klare å fjerne den. Men det gikk til slutt med hakke og jernspade og all min råe kraft.... .-)))

Mai er en deilig måned, når alt våkner til liv igjen etter en lang vinter. Og med sånt vær må det bare nytes i fulle drag.