torsdag 3. november 2011

Mahonia x media i fullt flor

Denne Mahoniaen blir bare flottere for hvert år, og november er blomstringsmåneden!


Kjøpt for mange år siden på en dagligvarebutikk som tok inn blomster i sesongen, og ikke bare begrenset seg til sommerblomster.....Angrer ikke på det kjøpet nei!

Litt annet blomstrer faktisk ennå ute også.....men det er ikke mange dagene det har vært mulig å gå ut og kikke eller ta bilder. Oktober har vært V-Å-T for å si det mildt. Og SÆRLIG helgene!! Og etter at vi måtte flytte klokka igjen, er det jo mørkt når vi har fått i oss middagen. Men i går husket jeg på å løpe ut og knipse FØR middag, og dette er hva jeg fant:
 Knautia makedonica holder ut...
 En ringblomst, sjeldent vakker etter min mening.
 Verbena bonariensis
 Til og med Rhapsody in blue har prestert en remontering
 Og Bonica har vel knapt hatt pause
 Denne ventet lenge, tror det er The President.
Og Helleborus niger starter blomstringen på denne tiden. Masse knopper nedi der....:-)

Inne i vinterhagen dominerer jo engletrompeten selvsagt fortsatt:
 Men Pelargonium gibbosum er neimen ikke noe beskjeden heller.....:-). De lengste grenene er garantert 1 meter lange.....
Ja nå skriver vi november, og høsten er i gang for alvor. Ja faktisk snart over. Men etter temperaturen å dømme skulle man tro våren var kommet allerede. Og det er aldeles ikke meg i mot! Mild vinter ønskes hjertelig velkommen. November pleier å gå fort synes jeg, plutselig er det advent og da raser jo tiden fram til jul og solsnu! Og frøsåingen kan begynne......:-))))