torsdag 25. oktober 2012

Frisk og rask, men uten drivhus

Heldigvis frisk og i arbeid igjen, det føles bra!

Uten drivhus, ja! Gubben har jo lovet å sette opp igjen drivhuset (som Dagmar tok) i treverk, og bruke kanalplatene om igjen. De fleste er jo intakt. Han bestilte laminerte lengder fra et snekkerverksted allerede i vår, men dessverre hadde de visst veldig mye å gjøre, så vi fikk dem ikke før for noen få uker siden. Og mangler de lengste lengdene også. Deretter må gubben frese ut spor i alle lengdene, før jeg skal male dem. DA først kan han begynne på prosjektet. Tror neppe jeg har drivhus til våren, nei.....Vinteren er ikke noen optimal byggeårstid akkurat, med mørke kvelder.

Høsten har inntil i dag vært svært mild, ikke en eneste frostnatt har vi hatt. Men i dag er hufsa løs. Sterk nordvest kuling med snø/sludd som går vannrett, og temperaturen går nok under null til natta. Har heldigvis tatt inn alle overvintringsplanter, bortsett fra denne som står under tak i utestua:

I dag må den inn....

På grunn av den milde høsten uten stormer, har trær og busker beholdt bladene mye lenger enn vanlig, og utviklet de flotteste høstfarger. Utrolig mye vakkert å se både i hagen og naturen.

Noen bilder fra hagen tatt siste uka (med mobilkamera):

Rosa rugosa vokser opp midt i laurbærheggen, og har både høstfarger, roser og nyper på en gang.Her er noe vintergrønt, Skimmia sammen med Pieris Little Heath.


Hortensia holder ut lenge....
 
Vinteren er ubønnhørlig på vei, får håpe den ikke blir helt uutholdelig.....Og etterpå kommer faktisk våren atter en gang.

5 kommentarer:

Marit sa...

Hos deg er det en mye lenger høst uten frost enn her. Flott hortensia du har med masse blomster! Her skinner sola i dag og jeg misunner deg ikke vind og snø nå, nei ;-)

Ha en fortsatt fin dag!

stallnilsen sa...

Utrulig at Hortensiaen din står så fint i slutten av oktober, fine bilder.

Vi fikk sne inatt, så nu er det reine jule bilde her hos oss :)

Ha en fin dag videre, hilsen Lisbeth ;)

krepsemor sa...

Så bra at du er frisk igjen!
Her er det heller ikke blitt noe drivhus. Jeg håpte i det lengste at vi skulle få glassene, men de har mye å gjøre, så vi ble nedprioritert til fordel for andre.....Så jeg får heller ikke vårsesongen neste år! Gubben skal skifte kneledd også neste måned, og blir ute av drift temmelig lenge. Jaja!
Nydelige bilder fra hagen din!
Her kom snøen i dag!
Ha en fin helg!

MarJE sa...

Hjelpe meg kor fint det står seg i hagen din.Mykje flott enda der.
Hos meg er vinteren komen for fullt....brrrrr, det er kaldt.
Ha ei god fin helg.

Northern Shade sa...

You are lucky to still have colour on your Hydrangea, and such a nice bright blue. My Hydrangea have all faded to a tan colour now, but some of them decorate wreathes.