søndag 15. mai 2011

Så pynter vi litt til 17. mai.....

Vel, pynter og pynter......Her er forskalingen godt i gang til muren i nederkant av berget bakerst i hagen. Den skal settes skiferflis på etterpå, og så skal det selvsagt fylles opp bakenfor med singel og jordblandet sand. Eller sandblandet jord....Har tenkt å legge inn en sitteplass eller to, den får omtrent akurat riktig sittehøyde, men ellers blir det naturligvis steinbedsplanter hele veien..... :-)))))). Men slik blir det altså seende ut 17. mai, ikke særlig vakkert, men det er bare EN dag, og etter værmeldingene å dømme kommer vi ikke til å oppholde oss mye utendørs....
 Her er forskalingssnekkeren i sving i går. Selv var jeg håndlanger og satt mye på huk og holdt. Det kjenner jeg i dag!!
 Tulipanene kommer for fullt nå, har glemt navnene på disse oransje, men det var noe indiansk så vidt jeg husker.
 Denne heter Black parrot og er ny i år.
 Den står ved siden av disse som har kommet igjen noen år nå.
 I går, lørdag, var en produktiv dag. Ikke bare ble forskalingen nesten ferdig, men jeg fikk også slått plenen og pottet 12 tomatplanter og 2 agurkplanter i sine permanente potter, dvs. murerbøtter. Agurkanleggene er allerede kommet, så nå blir det ikke lenge til første agurken. Gleder meg. Vi spiser ikke så mye agurker, derfor bare to planter, men de er jo til gjengjeld utrolig mye bedre enn de man kjøper.

I dag har vært en hviledag, men gikk tur på åsen sammen med gubben. Lenge siden sist, så det får jeg nok kjenne i morgen. Men en fin tur i nydelig vær. Har intensjoner om MYE hyppigere fjellturer framover sommeren, kondisen må forbedres. Etterpå tilbrakte jeg en time på solsenga, en sjelden foreteelse får jeg si.
Etter middagen tok jeg inn rabarbra og laget en pai. Den havnet i fryseren til senere bruk i sosial sammenheng....Gleder meg til den, det er noe av det beste jeg vet med vaniljeis til. :-)