tirsdag 17. mars 2009

Ferskingkveld overstått

Hagelaget vårt arrangerte ferskingkveld i kveld, etter tips fra meg og etter Miamarias modell. Mitt bidrag var å fortelle om såing og prikling, ellers overlot vi til deltakerne å komme med agendaen på en måte. Og det ble straks en fruktbar diskusjon om jord, jordforbedring og gjødsling. Eieren av det lokale hagesenteret, ei dyktig dame, møtte opp og svarte villig på spørsmål. Ikke så stort frammøte, en 10-12 stykker, men passe til det lokalet vi hadde til rådighet. 2 nye medlemmer til Hageselskapet.
En vellykket kveld.

Våronna i gang

Når jeg dropper treninga og går ut i hagen i stedet, da er våren kommet. I helga hjalp gubben meg å beskjære morelletreet og kirsebærtreet, og selv beskar jeg svarthyllen. Aner ikke hvordan den egentlig skal beskjæres, men kappet godt ned skuddene fra i fjor. Den vokser jo så eeeeeeeeeenormt i sommerhalvåret, og de nye skuddene er så møre at når det kommer en kuling så knekker de. Og dermed ser den ut som ei skadeskutt kråke resten av sesongen. Vurderer seriøst å fjerne den egentlig. Men den har jo herlige blomster da....
Men det ble jo en bra haug med greiner og kvister etter denne seansen, så i går kveld matet jeg kompostkverna. Rakk akkurat å bli ferdig før det ble for mørkt til å jobbe.
Godt å komme i gang, men jammen er det mye å gjøre....puh. Hver vår angrer jeg på at jeg ikke har fjernet stenglene fra bedet om høsten, og hver høst er jeg altfor hagelei til å orke akkurat det. Sist høst var jo også litt spesiell i.o.m. min mors bortgang i september, og sammenhengende regn hele oktober. Så nå får jeg bare bite tennene sammen og gå løs.
Alle 4 kompostbingene er fulle, dvs. de to eldste er sikkert bra modne og burde vært tømt. Trodde 4 binger skulle sikre ÈN tom om våren, men neida....