mandag 15. september 2008

Mer ratatouille

Kokte enda mer ratatouille i dag, 3 porsjoner til i frysen. Lager enda mer i morgen, squashproduksjonen tar visst ikke slutt... :)


Det er ikke bare ugress som gror mellom belegningssteinene. Nicotiana langsdorffii og Nicotiana Tinkerbell har selvsådd seg, og da jeg kom hjem fra ferie var de plutselig blitt kjempehøye og blomstret. Nå er de riktig frodige, men gjødsel har de absolutt ikke fått....

En favoritt i staudebedet er Astrantia major 'Shaggy', den blomstrer bare mer og mer utover sommeren, og står fortsatt like fin.I år har Ricinusen blitt skikkelig stor og flott, og med nesten helt svarte blader. Og blomsten er helt spesiell:
Bruggen er klar
:)

ÆSJ!! Ubrukelige smilies!!! :(

Søndagstur

Med fine værmeldinger tok vi naboene med på båttur i går, helt til Selje var vi. Dessverre klarte ikke sola å dominere dagen, bare en liten time mens vi var i Selje. Men vi hadde en fin tur likevel, Stadthavet lå flatt så langt øyet kunne se, så der kom ingen skumle dønninger innover til oss.:-SS
Naboen hadde med seg et fenalår, så vi hadde ingen nød. Fikk litt trøbbel med den ene motoren, men det roet seg så vi kom vel hjem i 18-tiden.

Glemte å notere at jeg laget og frøs ned 7 porsjoner med ratatouille lørdag innimellom de andre gjøremålene. Enda har jeg 6-7 squash liggende i kjøleskapet, så mer må lages. Nydelig til lammekjøtt f eks. Og i kjøkkenhagen dukker det opp nye squash hver dag. Utrolig pproduksjon på de to plantene!!:)>-

Søndagskvelden ble ganske rolig....blir litt matt av all sjølufta, så jeg tilbrakte kvelden som sofagris med Magasinet. :@)

Ellers er bruggen min nå omsider klar for sin andre blomstring, den er dørgende full av knopper som snart springer ut. Jeg har ikke vært så flink med gjødsling og vanning som jeg burde, :">...så den har stagnert siden ferien.