torsdag 21. oktober 2010

Pasjon i vinterhagen og julekvelden på kjerringa

Som i resten av Sør-Norge kom plutselig Kong Vinter ramlende på besøk i går kveld. Våknet i dag til 15 cm våt snø og ubrøyta veier. Utrolig festlig!! I løpet av dagen og kvelden har det kommet enda mer, nå har vi vel ca 20 cm tenker jeg. Det meste i hagen ligger flatt under det tunge dekket, og det første jeg måtte gjøre når jeg kom hjem fra jobb var å gi ny og forbedret støtte til den gulbladede søylealmen. Den hadde bøyd seg helt ned. Ikke rart, det er vel ikke fra naturens side meningen at snøen skal legge seg før bladenes vekt er borte.....

Det meste av overvintringsplanter er kommet i hus, men de store Agapanthusene sto igjen ute i potter (les:bøtter). Nå tåler jo de en del, men jeg basket meg likevel gjennom snøen og fikk dradd dem fram og inn i kjelleren. Der troner de nå på det lille badet som blir planterom om våren ved hjelp av en bordplate over badekaret.... :-).



I vinterhagen bugner det bl a av pelliser, fuchsiaer og en diger engletrompet. Det meste blomstrer, f eks den røde pasjonsblomsten:



Det er et hyggelig syn, og dufter deilig gjør det også. Nå har vi ikke varme på der, så det blir ikke til at vi sitter der noe. Men plantene har det jo bra, og det var jo hovedhensikten med dette rommet. Glad jeg har det...... :-)
Posted by Picasa