tirsdag 24. mars 2009

Første hagedag..........og plantebestilling

Det lå noe hvitt ute i går morges, men det forsvant heldigvis fort. Så etter middagsstrekken var det bare å få på seg varmedressen og komme seg ut. For det var kaldt.....så kaldt at jeg fort fikk neglesprett og måtte på med hansker. Etter hvert fikk jeg varmen i kroppen, og før det ble mørkt i halv-åtte-tiden hadde jeg fått ryddet et par bed for de mest iøynefallende stenglene fra i fjor. Blir alltid litt motløs med det samme jeg begynner ute om våren, for jeg vet at jeg har minst 2 mnd med hardt arbeid hver dag før alle bed er ryddet, fått ny jord (og kompost) på seg, alle frøplanter er sådd, priklet, dullet med og plantet ut. I tillegg må drivhuset gjøres klart for sesongen, har en jobb å gjøre med golvet der inne før jeg kan ta det i bruk.

Men når bare varmen og sola kommer så blir alt så mye lettere.
F eks blir det lettere å bøye seg når man er lettkledd enn når man er innpakket i ull og varmedress....

Snøen i går forsvant fort som sagt, men i dag tidlig lå den der igjen, litt mer enn i går, slik at veiene var såpeglatte. Nå er sola kommet så da hjelper det på. Dette er jo typisk mars, håper bare vi slipper å få halvmeteren med snø før vinteren gir opp for godt.

Ser fram til dette....:


Fikk masse hagesnadder i posten i går. Ett norsk og ett engelsk hageblad, katalog fra Zimtrade og fra Hageglede. Et par planter ble for fristende i Hageglede-katalogen, så i dag gikk bestillingen på Hvit Forsythia (håper den har den vakre gulhvite fargen som er på bildet), og en Clematis recta 'Velvet night'med mørkerøde blader.