tirsdag 29. desember 2009

Spennende med glassmaleri

Døråpningen mellom stua og gangen har ingen dør, men derimot har vi laget 3 felt der jeg satte inn glassmalerier den gangen dette ble konstruert, dvs for 25 år siden. Disse passet ikke i fargene lenger, hverken til smaken min eller til den nye stua/gangen. Derfor holder jeg nå på å lage nye.
Det første jeg måtte gjøre var jo selvsagt å tegne motivene, og her har jeg ublu latt meg inspirere av Tiffany-lamper. Fant masse fint på nettet, og plukket litt her og litt der. Har tegnet frihånd altså.....Nå har jeg fargelagt tegningen sånn noenlunde og tapet den opp slik at man får et visst inntrykk.


I feltet til høyre blir det en speilvendt versjon av det venstre.

Det neste er skjære til glass som passer i feltene, det ble gubben sin jobb. Deretter har jeg overført tegningene til glassene ved hjelp av et par tuber med tinnpasta. Når den tørker, ser det akkurat ut som blyglass. Så skal det fylles inn glassmaling i feltene, og her er det viktig at feltene er "tette", slik at ikke fargene flyter inni hverandre. Dette blir den mest spennende biten, så jeg må prøve meg litt fram med fargene på glassbiter før jeg våger meg i kast med bildene. Håper jeg klarer å få harmoni i dem.

Glassene kan bakes i ovnen, og etterpå skal de kunne tåle oppvaskmaskin. Det blir jo selvfølgelig ikke aktuelt for bilder, men man kan jo male på drikkeglass f eks.

Panduro har utstyret, men mange hobbybutikker tar inn fra Panduro så man trenger ikke få portoutgifter hvis man bor i nærheten av en slik butikk.
Posted by Picasa