søndag 21. august 2011

Veeeeldig lenge siden sist.........bilderas!

Faktisk 5 uker, det må være ny rekord. Må skylde på ferie og Facebook,som er kjappere å oppdatere og legge ut bilder på........
Ferien startet 18. juli. Vi var noen dager hjemme for klargjøring av båten, men været var ikke fristende, så vi tok en biltur til Molde og Kristiansund via Bud, Hustadvika og Atlanterhavsveien. Overnatting i Kr.sund, retur samme veien dagen etter med et lite stopp i Molde for å føle på jazz-stemningen før vi fortsatte mot Ålesund. Dette var den 22. juli, og alle skjønner vel hvilke nyheter som kom på bilradioen på turen utover!! Først når vi kom på hotellet og slo på TV'en gikk det egentlig opp for oss hva som hadde skjedd, for ikke å snakke om lørdag morgen med meldingen om 84 drepte på Utøya!! Nå er så mye sagt og skrevet om saken at jeg skal ikke bidra mer til det, GUDSKJELOV ble verken vi eller noen vi kjenner direkte berørt.

Vi dro hjem den lørdagen, og fortsatte ferien i båten søndag. I Bergen, dit vi kom tirsdagen, besøkte vi Den Blå Steinen, som så slik ut:

 En sterk opplevelse!!

 Som alltid i Bergen om sommeren, må jeg ta bilde av musikkpaviljongen i parken. SÅ nydelig beplantet!! I år som alle år! Paviljongen er jo en skjønnhet i seg selv også.
 Fire dager lå vi i Bergen og koste oss, fikk etterhvert noen timer sol hver dag. Deretter to dager i Strusshamn på Askøy, før vi snudde nordover igjen og hadde en nydelig sommerkveld i Skjerjehamn (bildet over)
 Så hadde vi en kveld helt nord i Solund, hos en kompis av gubben som vartet opp med haugevis med krabber og selvplukkede kamskjell. Luksusmat.
Dagen etter våknet vi til speilblank sjø og sol. Da tok vi turen til Værlandet, som ligger like ved Alden som vi ser i bildet. Der leide vi sykler og syklet vestover til Bulandet, en tur på en mil hver vei, over spektakulære broer og gjennom veiskjæringer der det flotte konglomeratfjellet der ute kom til syne. På ett sted hadde noen hjulpet naturen litt......
 Hjem kom vi torsdag 4. august, da var det bare å hive seg rundt i hagen, for jeg ventet nemlig besøk av Norsk hagetidende den 9.!! De skulle besøke 2 hager her i Florø, men dessverre gikk det slik at den andre hageeieren ble syk og var på sykehus, dermed ble hele seansen utsatt til neste år..... :-((. Jaja, jeg hadde jo også meldt meg på til 1000 åpne hager den 14., så jobbingen var ikke bortkastet. Og forøvrig helt nødvendig!!

 Lørdag 13. fikk jeg koselig besøk av Anne Marie Haugestad, som hadde et stopp her på vei hjem fra den 3 mnd lange seilturen sin. Det var veldig hyggelig. :-)

På Åpen hage-dagen kom det 14 personer, nesten samtlige godt over 60 og 70 år!! Litt skuffende at ingen unge dukket opp, håper ikke det er betegnende for hagerekrutteringen her i byen! Men faktisk dukket også lokalavisa opp, og det resulterete i en ganske bra reportasje i avisa i går. Kjekt det da.
Her er noe av det de fikk se:
  Pelargonium gibbosum hadde breiet seg skikkelig i ferien
 Rosa Amber Queen i et hav av Tagetes Favourite red.
 Monarda, også kalt hestemynte eller etasjeblomst, hvorfor ser vi tydelig her.
 Rød Canna av frø fra Orchis
 Syrinhortensiaen har blitt mye større siden i fjor.
 Lilium 'Anastacia' i all sin prakt
 Dicentra 'Burning heart', utrolig skjønn med nesten blått bladverk og veldig frodig blomstring.


Puh!! Hvis noen har orket å lese så langt som hit, ønsker jeg dem en flott sensommeruke!! :-)