fredag 17. juni 2011

Murbedet ferdig, o fryd!

Endelig har jeg fått bed for steinbedsplanter:
Sju meter langt, fylt med sandblandet og enn så lenge, ugressfri,  plantejord. To stk Lewisia er allerede på plass, men her er jo uante muligheter!!! Har bestilt et par frøpakker av Lewisia, hagesenteret har jo ikke allverdens sorter, egentlig bare èn.... Men jeg hadde store røtter av reinrose og sitrontimian liggende jordslått, de er nå plantet og tar seg forhåpentligvis opp fort. Kubjelle kan det vel endelig bli en råd med også, og aurikler må jeg ha der tenker jeg. Nelliker, aubretia og kattefot passer vel bra. Vil stort sett bare ha lave teppedannende planter her.
Buddhaen passet fint inn her syns jeg....:-)

Må vise denne flotte primulaen som står i garsjebedet mitt. Kjøpte den på Ringstad gartneri på Gjøvik i fjor, og den trives visst godt her vest...:

Nydelig oransje farge. Noen dager siden jeg tok bildet, nå er alle knoppene sprunget ut slik at blomstene danner en krans.

Inne blomstrer det også, denne Hoyaen har slått til med hele 6 blomster på en gang. De fyller hele huset med deilig duft om kvelden og natten, herlig å stå opp til om morgenen.

Været er mildt sagt vekslende, men vi hadde jo en fin pinsehelg, særlig annendag. Søndagen var også ganske bra, og da hadde jeg kjempehyggelig hagebesøk av Berit fra Ringebu med mann og et vennepar, som var på båttur langs kysten. VELDIG koselig hagevandring, som ble avsluttet med hjemmelaget iskake og kaffi i vinterhagen.
Nå i helgen skjer det mye her i byen, sildebord, Kinnaspelet, musikk og båtmesse. Blir nok ikke mye hagearbeid, får nyte frihelgen i stedet. Trenger jo slike dager iblant så ikke kroppen blir helt ødelagt.....