onsdag 27. mai 2009

Planting i stamp og gryte

Det har regnet skikkelig her et par dager, med det resultat at Antriscus 'Rawenschwing' som sto høy og flott med nydelig blomstring, bøyde seg helt ned mot plenen. Fikk rettet den opp igjen og gitt den en støtte, men dens storhetstid er nok forbi for i år. Virkelig vakker plante, som jeg har to av. Den ene er mørkere i bladverket enn den andre.

Det dryppet jevnt og trutt i går kveld også, men jeg var likevel ute i over to timer. Borte hull i sinkstampen min litt oppe på siden, fylte grus opp til hullene, la duk over og fylte opp med jord. Her ble nesten alle georginene jeg har sådd, plantet, dvs. to av sortene, Black beauty og Redskin. Bishops Children plantet jeg i ei kobbergryte ved garasjeveggen, sammen med en mørk rød Coleus.

Gubben hadde skaffet meg ei kryssfinerhylle som jeg skal ha på tvers på gavlveggen i drivhuset, den ble malt ett strøk slik at den ikke skal trekke fuktighet. Skal få ett strøk til i dag. Hylleknekter i metall skrudde jeg fast i profilene i drivhuset ved hjelp av twist-in-bolter, og når hylla er på plass, skal jeg skru fast kroker under og legge en tynn stålstang oppi krokene. Dermed har jeg både hylle for planter og stang til å binde opp tomatene til.

Nå er været i bedring allerede, ser fram til en fin pinsehelg som vi forhåpentlig har tid til å nyyyyte.