lørdag 5. mars 2011

Chrysantemum a la Astrantia

Forrige helg kjøpte jeg meg en Chrysantemum, tror det var på Rema (eller Coop). Har aldri sett denne typen før, ligner jo aldeles på Astrantia major. Den står like fin ennå, håper den varer lenge. Er vel ikke vits i å plante den ut etterpå kan jeg tenke meg, men det går jo an å være optimist og prøve seg.... :-p.

Evinnelig lenge siden forrige blogginnlegg, bortsett fra redigering av sålistene da.... For selv om jeg har hatt litt bloggevegring, så har såvegringen begynt å slippe taket. Det er rart med det, når ting begynner å spire så våkner man til litt. :p. Det hjelper jo også på at dagene er blitt lengre og kveldene lysere. I motsetning til østlige og nordlige strøk så har vi her på vestkysten hatt en mer "normal" vinter enn i fjor. Vi har nå hatt flere snøfrie uker, og snøklokkene blomstrer. I dag hadde jeg faktisk veldig lyst ut og begynne ryddingen i hagen, dvs. det var mens sola skinte. Før jeg fikk på meg kjeledressen var det plutselig hvitt inferno ute... :-(. Heldigvis bare i byger og snødybden er på knappe centimeteren, så det er ikke så ille, men det frister ikke til uteaktiviteter, nei. Kald vind er det også, i går kveld og natt tror jeg vi hadde storm i kastene, men det ga seg like fort som det kom.
Håper det blir bedre i morgen. For det trengs virkelig rydding!!! I høst la snøen seg så tidlig at ingen ting hadde fått sjanse til å visne ned. Kulden som kom etterpå preserverte det hele, så nå når det tiner, ligger bladverk og annet som sleipe lik utover i bedene. Det blir ei hard våronn er jeg redd....Men nå klør jeg i det minste i fingrene etter å begynne, så da er vel hageånden på vei tilbake til sin gamle bolig......:-D. Og godt er det, var litt bekymret en stund.....:-p.

Canna fra Orchis
Salvia aethiopsis

Nå er mars kommet, da blir det mer såing. Om en ukes tid tenker jeg at tomater, tagetes og nicotiana må såes, så får vi se i frøboksen hva mer det kan bli......