mandag 22. juni 2009

Rubinbryllup med overraskelser

 
Posted by Picasa

Når man har vært gift i 40 år, feirer man rubinbryllup. Det var altså hva gubben og jeg gjorde i helgen. Vi dro til et sted som heter Bestebakken i Hafslo i Sogn. Et sted som etterhvert er viden kjent for sitt ganske enestående konsept. Vi kom dit fredag kveld, og hadde bestilt et "vanlig" rom, dvs. ikke et VIP-rom. Den første overraskelen besto i at vi ble vist til brudesuiten på låven, et aldeles nydelig rom (som forresten alle rommene er).Men her var det dobbelseng med fjernkontroll, boblebadekar og hele pakka. På bordet sto overraskelse nr. 2, den flotte blomsteroppsatsen som bildet over viser. Den var fra våre to sønner, at de hadde klart å tenke på dette var veldig rørende. Gutter er nå gutter.....hadde ikke ventet dette av dem for å være ærlig.
Etter en deilig middag, hjemmelaget hjortesuppe og konjakkiskake, med herlig vin til, betraktet vi en dameklubb fra Hardanger som prøvde SPA-bassenget ute i hagen. Damene hadde vi spist middag sammen med, en trivelig gjeng. På Bestebakken er det nemlig bare langbord, så folk blir ristet samen. Overraskelse nr 3 kom da vi kom opp igjen på rommet. Da viste det seg at gubben hadde kjøpt presang til meg, en aldeles nydelig ring i hvitt gull med 5 diamanter. Jeg ble målløs!! Har aldri hatt diamanter, jeg....
Etter en god natts søvn, startet lørdagen med et fantastisk frokostbord med nybakt hjemmelaget brød, og MANGE påleggsvarianter som alle var lokale og til dels laget på stedet. F eks geitost med granskuddsirup! Og gammelost med multesylte og rømme. Og roastbiff med ramsløkpurè! Urtehagen på stedet var rikholdig!! Og vertinnen lager alt selv, hun er det mest kreative og fantastiske menneske jeg har møtt noen gang.Og så avslappet og rolig, til tross for alt hun må ha å gjøre hadde hun alltid tid til å prate med gjestene og fortelle historier om maten og oppskriftene.
Dagen ble brukt til sightseeing i nærområdet, til Veitastrond der jeg fant en utrolig spennende antikivitet/bruktbutikk på en låve....Og Jostedalen med Nigardsbreen og Bremuseet.
Lørdagsmiddagen var ikke mindre delikat enn dagen før, 4-retters denne gang, og vin fra egen vinkjeller med håndplukkede viner fra Italia og Frankrike.
Søndag dro vi hjem, men først hadde jeg fått en utrolig deilig massasje av den faste massøsen på stedet.....før frokost!
Vel hjemme åpnet vi lørdagsutgaven av lokalavisa, og der hadde jammen meg podene satt inn brudebildet av oss, med en veldig vakker hilsen. De ble belønnet med middag på et av hotellene her, sammen med oss selvsagt.
En minneverdig feiring, syns jeg.