fredag 7. mai 2010

Det putles på.....

Været er litt skiftende, i går morges lå det snø nesten helt i fjæresteinene, men det forsvant jo fort og kveldene har vært fine denne uka. Bortsett fra mandag, da kom det tett snøkave mens jeg var ute og skar ned rosespirea.... I dag er det et strålende vær, angrer bare på at jeg ikke tok meg fri fra jobb....Virker som våren er kommet nå.

Den minste kompostbingen med ferdig jord er spadd ut, blandet med hagegjødsel og fordelt i 3 - 4 bed. Er begynt på den andre bingen som er en pallekarm høyere. Tungt arbeid, men fra i kveld får jeg heldigvis hjelp av en sprek nevø. Da regner jeg med å få ut kompost i de resterende bedene i helga, samt at jeg håper det blir noe til overs som jeg vil blande med kjøpejord og langtidsgjødsel til bruk i potter, kasser og ampler. Som vanlig har jeg store ambisjoner om bugnende sådanne, det blir ikke alltid slik, dessverre. Er ikke flink nok til å gjødsle. Gjødsel er forresten rådyrt, 300 kr for 20 kg Hagegjødsel hos Oasen!!!

Da jeg befridde Rosa Moyesi for Etoile Violette-kratt så jeg at rosa hadde fryst en del tilbake i vinter. Men den er likevel stor og kraftig.

Keiserkronene springer nok ut i helga, med det er bare to stengler som har knopper i år. Den ble flyttet i forfjor, og har nok ikke like god jord på den nye plassen. Har fylt på bra med kompost der nå, da, så får man håpe på mer blomster neste år.

Liljebillene har dukket opp, men ikke i det store antall som ifjor. Har vært flittig med maurpulver rundt liljene, det hjelper.

Tok sjansen på å flytte den høstblomstrende lilja mi i går, Lilium speciosum. Den satt ikke så dypt som fryktet, så det gikk fint. Plantet også ut Geranium maderense som har overvintret i en potte i drivhuset. Spent på om det blir blomster på den i år.

I barnehagen fant jeg tre potter med Penstemon mystica, de ble også plantet ut. Spennende det også. :-)
Der var også flere potter med Lychnis coronaria alba, plantet ut et par i et skyggebed, men har flere igjen. En Papaver ved navn Bolero har stått i potte i vinter, men har overlevd fint og fikk plass i det store staudebedet. Det samme med en Helleborus Queen of night, begge kjøpt i fjor fra Hageglede (tror jeg). Sistnevnte har knopp. :-D.

Med det fine været som er meldt, tror jeg at jeg snart kan sette opp minidrivhusene og begynne å herde på stemorer og andre tøffinger. Skjønt jeg skulle ønske at de var litt større, må nok spe på med noen velvoksne kjøpeplanter til 17. mai.....

Ha en flott vårhelg i det ganske land.... :-D