søndag 28. november 2010

November, kaktus og lilla advent

Det blir langt mellom blogginnleggene for tiden, vet ikke helt hva det skyldes. Mulig Facebook har noe av skylden...?? ;-)

Det skjer jo ikke så veldig mye, hverdagene følger etter hverandre som perler på en snor mens man ser fram til helgen... November er ofte en lang og mørk måned, men i år har vi hatt et utrolig flott vær de siste par ukene. Riktignok er det kaldt og dermed barfrost i hagen, det er jo ikke så bra. Men sol og blå himmel og flotte solnedganger er jo ikke å forakte heller....

Forrige helg var jeg en tur til Bergen. Sammen med en kollega var jeg på besøk hos en kunde, Aker Offshore Partner, for å feire avslutningen på et stort prosjekt. Vi hadde en flott flytur inn fredagen i strålende vær, der jeg på tross av min flyskrekk, syns det var kjempeartig å følge "leia" hele veien fra lufta. Om kvelden var vi på middag på en meget spesiell restaurant, Cornelius, som ligger på en holme og serverer bare fisk og skalldyr. Vi fikk smake rå kamskjell, dampet O-skjell og rå østers. Sistnevnte sto jeg over.....Siden var det 3-retters middag med utsøkte viner til. Lørdagen tok vi ekspressbåten hjem utpå ettermiddagen, og fikk dermed noen timer i Vestlandets vakre hovedstad. Det ble både shopping og kafèbesøk sammen med min yngste søster og hennes familie. Kjempekoselig.

Hjemme i stua blomstrer nå novemberkaktusene. Måtte plassere dem oppå ovnen for å få tatt et skikkelig bilde av de hengende blomstene, men med blitz blir det nå så som så likevel. :-(. Flotte er de i alle fall.

I dag er det jo 1. søndag i advent, og det er lilla som ruler i stua. Fornyet meg litt i år med ny stake og lysmansjetter og litt annet stæsj fra Nille. Dårlig bilde dette også, bør visst få meg et bedre kamera.....


Her er et annet fat med to kubbelys og en glassengel med lys i, alt fra Nille.... ;-))) Kulene hadde jeg fra før, men perlene er nye av året.

Ellers er staker og stjerner tent i vinduene, og vi har også for første gang klart å sette lys i utejuletreet så tidlig som 1. søndag i advent. Det ble barlinden ved drivhuset som fikk æren i år.

Et par-tre julegaver er i boks, men har de fleste igjen ennå. Noe av det koseligste med juleforberedelsene er julebaksten syns jeg. Har bakt pepperkaker sammen med ett barnebarn, og i kveld har jeg laget brente mandler etter Turbolottes oppskrift fra ifjor. Nam-nam, spørs om de varer til jul......

Ønsker alle bloggere en deilig adventstid.... :-)

Free Angel Smileys


Posted by Picasa