søndag 7. juni 2009

Våronna er over!!

Ja endelig kan jeg si at våronna er ferdig for i år. Alle planter er utplantet, alle pelliser og fuchsiaer har fått ny jord, minidrivhus er pakket ned og ryddet bort, det er ryddig rundt drivhuset, og inni er den automatiske vanninga tilkoblet - og fungerer, ikke minst. Vel, jeg snakker ikke helt sant når jeg sier at alle planter er utplantet, det står fortsatt en full fiskekasse med diverse, litt shabby planter. Men de skal jeg gi bort til en venninne som kommer på besøk om et par dager, de kan nok bli bra med litt godt stell.

Her er buen jeg kjøpte forleden. Ikke mye snirkler på den, nei. Men den får duge.

Den eldste trepeonen min, dn som hadde fått villskudd, har sprunget ut i dag med tre svære, fylte, mørkgule blomsterhoder. En annen med enkle gule blomster, står med flere knopper. Jeg kjøpte også en helt mørk rød, nesten svart, trepeon for 2 -3 år siden, den har ikke blomstret. Nå måtte jeg flytte den vekk fra der den sto, for den ble aldeles overgrodd av andre planter. Jeg har satt den i en potte, og jeg mistenker sterkt at det skuddet som er kommet, kanskje er et villskudd det også. Men er ikke sikker på om den har vært podet.

Clematisen Pixie er plantet i en høy potte og stilt opp ved siden av rosepergolaen. Og Princess Diana klarte jeg å tvinge ned i jorda ved siden av blodplommetreet, hvis den klarer seg der vil det bli et flott syn med de rosa klokkene oppe blant det mørkerøde bladverket.

Sinkstampen med georginene i. Håper det blir bra. Bare varmen kunne komme nå så forholdene ble litt bedre. Denne iskalde nordavinden er ikke særlig trivelig hverken for folk eller blomster....