mandag 1. desember 2008

Advent og bekymringer


Da er det blitt advent i år også, og første lys er tent i adventsstaken. Også i vinduene lyser det i stjerner og trekantstaker.

Ute i hagen har blyanteineren fått lyslenkene på, den står rett nedenfor stuevinduene, så vi kan se dem godt. Samtidig har jeg også blomstring i hagen, det er Mahonia x media som slår til så sent på året:
Bekymringene jeg referer til i overskriften, gjelder mitt yngste barnebarn, som har epilepsi. Etter en periode der det så ut til at anfallene hadde fått et slags forutsigbart mønster, har han de siste dagene hatt opptil 4 anfall på få timer, og havnet på sykehus. I dag skjedde det igjen, og han er innlagt til observasjon et par dager. Saken er visstnok at han ikke har nok medisin i blodet, har for lavt "speil" som det heter. Fryktelig påkjenning for den vesle kroppen, selvsagt, og for alle rundt ham også. Nå er medisinen trappet kraftig opp, men hvor fort den virker vet vi jo ikke, så han kan ikke være uten tilsyn.
Eneste trøsten er at legen som sendte ham til sykehus i dag, faktisk sa til foreldrene at han ganske sikkert kommer til å bli helt frisk. Vokse det av seg med andre ord. Er egentlig litt skeptisk til uttalelsen ,ettersom ingen andre leger eller spesialister har sagt det før. Men HÅPE, det kan vi gjøre, og akkurat det ble faktisk litt lettere nå.....

I kveld har jeg jobbet litt med å lage vindusdekorasjoner. Fant nemlig lite av den ferdiglagde sorten. I hagesenteret var jula helt rød i år, og det var ikke det jeg var på jakt etter. Nå har jeg fått tak i noen frostede glasstjerner, glass snøkrystaller og glassengler, som jeg skal sette sammen til lenker. Men så manglet jeg gøtt av den tynne sorten, så jeg ble ikke ferdig. Har også noen massive "sølv"-hjerter som min mor fikk til jul i fjor, og som jeg har overtatt, de ble fine i midtvinduet.

Kaldt ute i kveld, men snøen er borte.

Fikk forresten tak i hippen 'Alfresco' i dag. Ellers er det bare knallrøde hipper i handelen her i byen....temmelig fantasiløst....