søndag 12. juli 2009

Ferietid - og regn


Ah...endelig ferie.
Foreløpig hjemme, og det liker jeg godt. Pusle rundt i hagen, slappe av i hengekøya, ha tid og ork til å lage god mat osv....Og ikke minst kose meg med verdens skjønneste skapning, lille Nora Johanne, som nå er 2 mnd og beærer oss med smil og øyekontakt rett som det er.
I går kveld kom endelig en svært etterlengtet regnbyge, og litt mer kom i natt. Det gjorde godt både for meg og hagen, har løpt rundt og vannet som en gal de siste dagene. Pga dårlig trykk kan jeg ikke vanne mer enn ett sted i slengen, selv om jeg teknisk sett kunne ha to spredere på gang samtidig. Vanskelig å få vannet alle steder, plutselig hadde jeg oversett et område bak dammen, med det resultat at en diger purpurmjødurt hadde kollapset totalt.Heldigvis har den kommet seg ganske bra til hektene igjen etter noen timer vanning + regnet.
Venter spent på dagliljene som jeg plantet for et par år siden, de står nå med knopper for første gang.
En som jeg tror heter Bonanza har kommet ut i dag, mens 4 -5 andre er på gang. Har knipset bilder i dag, men merker nå at blogspot er blitt temmelig lunete. Ser ut til at jeg må skifte operativsystem jeg også....
Viser her bildet av Clematis Etoile Violet, den er faktisk så mørk. Har også Warschawska Nike, som er like mørk men med større blomster.
En artig fuchsia som heter Autumn kjøpte jeg av raell i fjor som stikling, i år har den vokst fint til og viser fram de flotte bladfargene.

Her har jeg satt den oppå hyllen for å den skikkelig fram på bildet.

Planer for ferien er mange, hvor mange som blir gjennomført aner jeg ikke. Men vi har tenkt å renovere stua, nytt tak og vegger. Har også et mulig bilkjøp på agendaen, og jeg driver og maler litt på huset, vinduer og lister. Utestua trenger litt korreksjon, og det skal skiftes varmtvannstank i båten.
Forhåpentlig kommer vi oss avgårde på en tur eller to....