torsdag 14. mai 2009

Jordbæråker og babybading

De siste to dagene har vi hatt nydelig vær her, med en god del sol, men kjølige netter. Kveldene har vært slik at jeg ikke har hatt lyst til å gå i hus, stille og nydelig og med fuglekvitter og blomsterduft. Alt som vi har lengtet etter en lang vinter, snart kommer varmen også og da kan vi sitte ute og nyte de vakre kveldene.

Tirsdag overleverte jeg nøklene og mors hus til de nye eierne, så nå er det kapittelet ferdigskrevet. Rart! Resten av kvelden var viet det nye barnebarnet, men hun sov under hele besøket, så jeg fikk ikke se henne med åpne øyne før i går. Jeg var midt i konstruksjonen av ny jordbæråker da jeg fikk sms om at jeg kunne få være med og bade lille Nora. Og da var det ikke vanskelig å prioritere....Lenge siden jeg har håndtert slike små knøtt, men det gikk fint, og jenta koste seg også.


Ble ikke helt ferdig med jordbærlandet da selvfølgelig, men har laget rillene og lagt plasten. Mangler noen bord til å legge mellom rillene, det må jeg skaffe i dag, samt plante tilbake alle jordbærplantene som nå står på vent i en isoporkasse. 17. mai nærmer seg med stormskritt, og jeg har 15 sekker med bark som må fordeles utover. I år igjen. Utrolig som den barken forsvinner på ett år!! Dyre greier i lengden.

Ser at skvallerkålen tyter opp overalt, selv om jeg har hatt en grundig lukerunde. Må nok ta en til, men nå er det klargjøring til 17. mai først og fremst som teller.

Alle sommerblomstene er snart ferdig herdet, de har tålt de siste nettene godt. Men begynner ikke å plante ut før etter helga, minst. Det kan ennå komme skikkelig kalde netter.

Ellers nyter jeg tulipanblomstringen, la ned mange nye i høst. Særlig er Angelique vakker, og den er plantet sammen med noen svarte som sikkert springer ut i dag. Det blir stiiiilig!!


Plenen er slått, denne gang med "ny" plenklipper. Jeg overtok nemlig mors lille VIKING elektriske klipper, siden plenen min har krympet såpass at jeg ikke trenger noen stor klipper lenger. Den fungerte fint, så nå er det nyslått og vakkert. Ingen ting løfter hagen som en nyslått plen!!


Gleder meg til å komme hjem fra jobb og fortsette hagearbeidet.
Ha en fin hagedag alle.