fredag 11. januar 2013

Nytt år - og dommedagen passerte i stillhet!

Da skriver vi 2013, det er i år 100 år siden min far ble født, og det året jeg skal bli oldemor for første gang!!

Dommedagen kom og gikk uten at himmelen falt ned, og så var det jul igjen. 6 kakesorter var i boks, pinnekjøttet i hus, og til og med sylteflesket, som vi hadde glemt og som ble laget i siste liten på dommedagen.  Julesnøen begynte å dale ned som bestilt julaften, så kulissene var på plass. Passe med snø også, så vi slapp å måke. Juledagen gikk fort, hadde familien på middag hver dag, som vanlig, dertter to dager på jobb, og så fri igjen. Herlig med jul- og nyttårsaften på mandager, det gir maksimalt med fridager.

Nå er det nye året allerede 11 dager gammelt, første forkjølelse er overstått, og været er bare helt nydelig. Barfrost, men bare så vidt det er kuldegrader, så det gjør ikke stor skade -  ennå. Inne er det tid for tulipaner, primulaer og kamelia (min har 4 knopper som jeg håper skal springe ut og ikke falle av...). Såtid er det også for mange, jeg tenker ikke å begynne ennå, kanskje bortsett fra blodbeger. Drivhuset har prioritet i de hjemlige gjøremål for gubben så snart det blir lyst nok til å jobbe ute, så i mars kan jeg kanskje begynne å så tomater og agurker?? Håper sterkt på det....

2 kommentarer:

krepsemor sa...

Gratulerer, oldemor! Stort :)
Ja, dommedagsprofetene tok feil igjen, og det var vel ikke så mange som trodde på det! Det har vært en lang og avslappende juleferie. Vi har heldigvis fått være friske alle sammen, bank i bordet!
Drivhus, ja! Som deg, har jeg heller ikke dette på plass ennå, kun treverket står der! Men i morgen kommer det en mann fra glass og skal ta nøyaktige mål, så da håper jeg det ikke blir altfor lenge til! Krysser fingre for både deg og meg, slik at vi kan dyrke tomater i år!
Godt nytt år forresten!

Anonym sa...

First off I want to say great blog! I had a quick question
which I'd like to ask if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind before writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints? Appreciate it!

My site: check it out
my page: go there