søndag 3. juni 2012

Englandstur - 2. episode.

Advarsel: Dette er et langt innlegg med maaasse bilder.......

Ja, altså etter Wisley, hvor vi også spiste lunsj (og her må jeg skyte inn at den engelske maten ikke akkurat imponerte meg...), kjørte vi til den lille, gamle saksiske landsbyen Shere, der vi spaserte en god halvtime. Noen shoppet visst litt også, men jeg var kaffetørst og inntok en oppkvikkende kopp i en koselig kafèhage, og ruslet litt rundt.
Shere
Etter dette kjørte vi på en smal, nærmest skogsvei, der sjåføren imponerte både med manøvrering og at han i det hele tatt fant fram til den private hagen i Spurfold, Peaslake. Der bodde det som sagt to nylig pensjonerte designere, og det var ikke mye å si hverken på hus eller hage. Mye av eiendommen var skog, som de også hadde på en måte kultivert ved å lage fine gangstier mellom trær og blåbærlyng.

Litt av et hus, eller egntlig to.
De hadde en fascinasjon for elefanter, hadde visst reist mye i India, så det var elefanter i alle størrelser å se rundt om i hagen

Inngangspartiet

Parterre må det være, selvsagt......
I denne hagen var det ikke mangfoldet av planter som dominerte, istedet hadde de (hun) brukt få planter som ble gjentatt flere steder. Ikke dumt det........men en vanskelig øvelse for oss med må-ha-den-planten-også-syndromet......
Sjekk den plenen, da dere....

Artig effekt....


Nå var vi begynt å bli ganske trøtte, selv om vi der fikk servert både te, kaffe og hjemmebakte kaker. Så i 5-tiden bar det hjemover til hotellet, hvor vi spiste middag.

Dagen etter, lørdag, var det Sissinghurst og The Great Dixter som sto på timeplanen. Selve høydepunktet, som jeg hadde gledet meg aller mest til. MEN, så skjedde det fatale: JEG FIKK IKKE SOVE! Lå hele natten og vred meg, dormet kanskje en halvtime eller vel så det til sammen. Kl 6 måtte jeg et visst sted, og det viste seg at jeg hadde fått DIARÈ. Og vi skulle kjøre halvannen time med buss kl 0815!! Kunne bare ikke ta sjansen, hadde dessuten ikke klart å vandre i to hager etter en søvnløs natt. Er ikke akkurat 20 lenger, og stoffskiftet mitt samarbeider ikke i sånne situasjoner, nei. Så de andre dro, og jeg tilbrakte dagen delvis i sengen og delvis ute i den vakre hagen.Diarèen ga seg utover dagen uten noen dramatikk, og romkameraten min klarte også å få tak i Imodium til meg.
En ting lærte jeg altså denne dagen: REIS ALDRI PÅ TUR UTEN SOVETABLETTER OG IMODIUM!

3. dag, søndag:
Denne dagen skulle vi besøke 4 private hager, og til slutt dra til et nytt hotell inne i London for de to siste nettene. Så da var det å pakke og sjekke ut før vi satte oss i bussen. Magen min var rolig, men jeg var litt shaky fortsatt. Tror det var væskeubalanse. Det gikk heldigvis over etter hvert som jeg fikk i meg vann.
Den første hagen het Heathside og lå i Cobham. Vi var vel alle enige om at dette var den fineste hagen den dagen, tett fulgt av den andre vi var i. Her er noen bilder fra Heathside:
Apeskrekktreet hadde til og med kongler....de var ikke små!

En liten parterreavdeling her også
Er usikker på hvilket tre/busk dette er, men det lignet på en slags rhododendron i bladene, som var rødlige.

Og under den var dette vannarrangementet.

Den største av dammene, med et vakkert springvann.
Flotte sammenplantinger

her også
...og her

Enda en dam, med vannliljer

En flott valmue.

Ja da tror jeg at de tre andre hagene får komme i neste episode. Håper dere har fått litt inspirasjon, det fikk i alle fall jeg. Og denne fuglemateren skal gubben få lage til meg: