lørdag 11. april 2009

Fotball på Anfield og prikling

Jeg ingen fotballfan, ei heller min bedre halvdel. Så hvor eldstemann har fått sin lidenskap fra vet ikke jeg. Men går ut fra det skyldes miljø og ikke arv.... Han er i alle fall Blackburn Rovers-supporter på sin hals, mens hans to avleggere, mine barnebarn, sverger kun til Liverpool. Det siste skyldes antagelig Norges (?) mest kjente Liverpooltilhenger, Tage fra Florø, som har gjort et levebrød ut av sin lidenskap. Han bor så å si på Anfield, og ordner fotballturer med overnatting for likesinnede fra Norge. De siste årene har han også stått i spissen for Fotball-Florø, et arrangement i juli måned der veteraner fra Liverpoollaget har kommet over og spilt kamper her. I tillegg kjente band, bl a Gerry & The Pacemakers, som sang You'll never walk alone så det ljomet over hele byen....
Vel, han er god kompis av vår eldste, og har drysset mange gaver i form av Liverpooleffekter over guttene hans, med det resultat at Liverpool altså er deres favorittlag. Nå har far og sønner dradd til England, de reiste skjærtorsdag, og i dag har de vært publikum på kampen mellom Liverpool og Blackburn på selveste Anfield. DERFOR måtte jo jeg se denne kampen live på TV, i tilfelle jeg skulle få et lite glimt av guttene mine. Det gjorde jeg selvsagt ikke, holdt dessuten på å sovne underveis, men fikk da med meg at Liverpool vant suverent 4-0.
Nå venter jeg bare på at flere bilder fra turen skal legges ut på Facebook, har allerede sett mange fra gårsdagen. En eventyrlig tur for alle tre, skal bli moro å få dem hjem igjen og høre dem fortelle.....De kommer hjem natt til tirsdag, fly til Torp og lang biltur hjem.

Påskeaftenværet har vært bare dritt....regn og vind, skikkelig guffent. Tok en økt på et par timer i drivhuset etter kampen, men har fortsatt en hel del upriklede frøplanter. Klarer nok resten i morgen. Koselig er det i allefall å jobbe der, siden jeg nå kan snu meg rundt uten å rive ned noe, og dessuten kan sette meg ned ved bordet og slappe av med en kopp te innimellom. Eneste aberet er at ovnen på 1000 W sliter med å holde temperaturen oppe i et såpass stort hus, men det har gått bra hittil. Kommer dog under 10 grader om natta.

I kveld står det hjort indrefilet med fløtepoteter, sopp/bacon og rødløkkompott på menyen, sammen med en flaske Faustino I!! Dette for å feire drivhuset. Nam, gleder meg.....