lørdag 28. mai 2011

Kveldsrunde i hagen....

Får altfor sjelden tid til blogging, så når det nå først skjer slår jeg til med hele 14 bilder....:-/. Tok en runde i hagen i kveld, klokken var kvart over 10, så bildene er kanskje litt dempet i fargene, men det får stå sin prøve. Det første her er årets nykommer blant akeleiene, så langt. Aner ikke hvem av dem som har paret seg, men resultatet ble i alle fall nydelig. Bare dumt den har slått seg til i feil bed, nemlig det oransje/gule/blå bedet....
Tuntreet mitt, gullregnen 'Vossii,' er begynt å få pen fasong nå. Og smekkfull av nesten utsprungne blomster.
Her et glimt fra etasjebedet, det er Pieris Forest Flame som dominerer i bildet, den har jo først knallrøde høyblader, som blekner til rosa som man ser, og tilslutt til limegult. I forgrunnen bladverket til en hollandiris, og helt framme stormarikåpe.
Her fra en annen vinkel:

Jeg lot Yuccapalmen stå i bedet i vinter, det likte den sånn passelig. Jeg trodde den var helt død, men nå ser jeg to friske skudd nede ved jorden, så det blir spennende å se hvordan utviklingen blir videre.
Disse klokkene, 'Bluebells'-look-a-like, sprer seg rundt om og det får de lov til. Jeg har dem i hvitt, rosa og blått, og blåfargen er faktisk veldig flott og intens, vanskelig å fange på bilde. Passer fint til den blåaktige Hostaen ved siden av.
I høst la jeg ned slike Alliumer flere steder i hagen, og de kommer flott nå. Virkelig flotte prydplanter som står for en kuling.
Dette er fra bedet rundt dammen, men en Tiarella i forgrunnen, Hosta og Astrantia bak og helt bakerst en Deutzia som nettopp er begynt å blomstre.
Andre siden av dammen, med Rhododendron, Antriscus 'Rawenswing', Euphorbia  griffithi og et prydplommetre bakerst.
Bak prydplommetreet har det i minst 20 år stått en Forsythia. Den var blitt diiiiger og uformelig og møtte sin skjebne i går. Hadde opprinnelig tenkt bare å skjære den helt ned og la den komme med nye skudd, men ser at den er halvråtten så jeg tror jeg bare skal fjerne den helt. Håper jeg klarer å få opp roten på en eller annen måte, da har jeg nemlig plutselig 3 - 4 kvm ledig plass!!!! Har allerede planen i hodet og har kjøpt to fine rhododendroner og en Magnolia i dag... Her kunne det blitt fint med et woodland med primulaer og diverse annet småtteri, men dessverre er det så mye skvallerkål her at det ville være dødfødt. Så derfor blir det duk og bark og de nevnte planter.
Uskarpt bilde, men dette er en variant av barlowakeleie, litt mørkere i fargen enn bildet viser.
Staude erteblomst, vokser seg større år for år... :-)
Måneskinnslønna 'Aureum' med litt diverse følge...
To minidrivhus fullstappet med forlengst utplantingsklare sommerblomster. Men været er jo helt sørgelig.....kaldt og vått, så jeg venter litt til....
Nå er klokken 23, det er helt lyst ute, så trist at det ikke går an å sitte ute og nyte de lyse kveldene. Men med 7 grader ute foretrekker jeg å nyte hagen fra vinduet, med et glass vin i hånden.....