mandag 18. mai 2009

17. mai-prinsessa vår...

17. mai er vi så glad i...???

Ja det burde vi jo være, for all del. Vi vant i Lotto den dagen vi ble født i dette fredelige hjørnet av verden!! Men likevel, de siste årene har jeg ønsket mer og mer å kunne stikke av fra hele feiringen og bare tilbringe dagen i båten eller noe....Men så enkelt er det ikke, virker det som. Opp til oss selvsagt, men det er disse tradisjonene da....

Men dagen skal jo forberedes i hus og hage, og som vanlig akkumuleres arbeidet til de to siste dagene. Så fredag etter arbeid vasket jeg først bilen (Norges skitneste!!), og deretter ble vinterhagen vasket og ryddet etter vinterens planteoppbevaring. Alle tomme potter fikk sin plass i boden bak utestua, og alle 10 vinduer ble vasket inn- og utvendig. Spindelvev ble fjernet og golvet og veggene under blomsterbrettet vasket.
Da smakte det godt med litt reker og hvitvin etterpå. Og gubben syntes at nå gikk det an å være der, nå når alle plantene var vekk.... Hmmm....Han har nok litt rett der....

Lørdagen var det utestua sin tur, klargjøring for kaffeselskap 17. mai og for sommersesongen i det hele tatt. Mye spindelvevfjerning der også, samt høytrykksspyling av benk og golv og vasking av bord etc.- I tillegg har gubben hatt liggende 3 svææære eikeplanker til tørk i vinter, de måtte vi finne en ny plass til. Så han saget dem i to og fikk plassert dem i boda med et nødskrik!!
I hele tatt en ganske strevsom dag, så det ble sofaen om kvelden og ingen MGP på meg. Orket ikke det sirkuset, og jeg gikk visst bare glipp av Synnøve Svabøe's verbale eskapader har jeg skjønt. For jeg fikk jo selvsagt med meg hvem som vant!!! Vel fortjent!

I år ble vi, som resten av landet, velsignet med et fantastisk vær på 17. mai. Sol og bare litt vind, fra øst så den var ikke kald engang. Ofte har vi isvind fra nord denne dagen.
Vi var bare en liten tur til byen i etterkant av barnetoget, og tok en kopp kaffe med venner før vi dro hjem. Gubben gikk tur på åsen, mens jeg kokte rømmegrøt og shinet huset litt. Etter borgertoget kl 16 kom det kaffegjester, som ble servert Pavlova pyntet som norsk flagg, samt rabarbrapai med hjemmelaget vaniljeis til, i utestua. Koselig og deilig i det flotte været, der tulipanene virkelig lyste opp og pyntet hagen. Perfekt timing på den blomstringen i år, må man si. Har tatt mange bilder, men ikke fått lastet dem ned ennå. Det kommer.

Resten av kvelden ble tilbrakt på sofaen, det må bare innrømmes. Og i dag regner det. Jeg skal ha fri "inneklemtdagen" fredag, så det blir kort uke og lang helg på meg. Håper ikke regnet blir langvarig.