onsdag 30. mars 2011

Staren er kommet


Plutselig var her store flokker stare (stær) i luften og på telefonstrenger. De var nok sultne etter den lange reisen, for de kastet seg glupske over meisebollene, som de "hjemmeværende" fuglene ikke har brydd seg noe om. På et blunk var 5 boller vekk, så jeg gikk i gang og lagde nye i går. Matfett, havregryn, nøtter og frø. Ventet til massen var nesten stivnet, så formet jeg den til boller og pakket dem i plast. La dem kaldt til de stivnet helt, så puttet jeg dem i holderen. Ser ut som de liker disse også. :-). Bildet er ikke godt, men man ser jo fugler både på bakken og i obelisken der bollene henger.

I dag kom plantene fra Zimtrade, Easyplants. Det var 5 stk Dichondra, 4 stk fylt, rosa petunia og 5 stk fylt, halvhengende Lobelia. 300 kr inkl frakt, det blir ca 20 kr planten. Ikke ille det hvis jeg klarer å få dem store og fine. Kvaliteten var det ingen ting å si på, friske og fine pluggplanter med flotte røtter.

Priklebordet i vinterhagen er nesten helt fullt nå, skal snart prikle mer når frøplantene har fått et bladpar til. Har ikke fått spiring på Tagetesene mine ennå, antagelig for gamle frø eller noe. Tenker å så en ny omgang, stripetagetes og Red favourite må jeg bare ha. Men den viktigste er T. tenuifolia, den har heldigvis spirt.

Helsa har bedret seg heldigvis, jeg går nå på antibiotika for en sannsynlig mykoplasma lungebetennelse. Den ser ut til å virke så da er vel "diagnosen" riktig. Håper bare jeg ikke får allergireaksjon på den, men hittil har det gått bra (4 av 10 dager). Har 50% sykemelding denne uka, slik at jeg kan gå tidlig hjem og ta livet med ro. Men holder meg for det meste innendørs. De siste dagene har vi hatt snø og kulde, i går og i dag strålende sol så det tiner jo om dagen. I bedene står både tulipaner og påskeliljer og "tripper" og vil så gjerne lenger opp, snøklokkene og marsklokkene blomstrer selvsagt, ja til og med en Corydalis solida var begynt å blomstre nå så jeg. Har ikke sett den så tidlig før.
Med staren på plass også kan man jo begynne å tro på våren.... :-)