torsdag 7. juni 2012

Englandstur - 4. og siste episode..

St Giles Hotell, Bedford Avenue
Ja så var man altså i London. Lille meg, i en av verdens aller største byer, for første gang! Godt å være mange i følge, og med en god "los". Middagen denne første kvelden ble selvsagt inntatt på en pub, Jack Horner het den. Maten var i vanlig engelsk kvalitet, altså ikke noe å rope hurra for. Bruker de ikke salt der borte?? Etterpå ble det en liten spasertur i nabolaget, bare som en rekognosering før vi køyet. Natta var støyete, men jeg sov da ganske bra. Dagen etter var vi 10 personer som hengte oss på reiselederen vår på en 'street walk' til de severdighetene som kunne nås til fots. Vi besøkte Covent Garden, Trafalgar Square, St James park, Buckingham Palace, Piccadilly street og tilbake til hotellet via Regent street og Oxford street. I parken spiste vi en god lunsj utendørs på et spisested som lå ved det store vannet der. Ved Buckingham palace var det stor aktivitet i forkant av det store jubileet til dronningen, store tribuner var bygd opp, og en diger paviljong der kongefamilien skulle sitte under seremoniene helgen etter. Så det var litt 'rotete' der. Her er noen bilder fra sightseeingen:
Loppemarked i Covent Garden

To unge damer, antagelig operastudenter, underholdt oss med nydelig operasang i 'kjelleren' i Covent Garden
Fra Trafalgar Square
St James park hadde flotte stauderabatter

Meg og Buckingham palace

 I 5 -6 timer var vi på farten, da var det godt å komme på hotellrommet og få seg en blund før vi skulle på det avsluttende arrangementet på turen  -  dinnercruise på Themsen!! Vi tok undergrunnen fra en stasjon rett utenfor hotellet, og vips var vi ved elvebredden! Måtte vente en halv times tid før vi slapp ombord på båten, som var lekkert dekket opp. Tok sin tid før maten kom også, så jeg som ikke hadde spist noe nevneverdig siden lunsj, holdt på å dø av sult! Men endelig kom den da, og det var den beste middagen vi hadde fått på hele turen. (om enn litt saltløs...). Samtidig var det levende musikk, 'dinnerjazz', nydelig og behagelig mens vi gled under den ene broen etter den andre, og forbi alle de flotte bygningene og severdighetene langs elven. Parlamentsbygningen, med Big Ben, var utrolig imponerende, og vi så også mange spektakulære, moderne bygninger. Til og med Chelsea Flower Show gled vi forbi, før vi snudde og gikk oppover elven. Der var det jo Tower Bridge som var det mest kjente landemerket, og St Pauls cathedral som vi så kuppelen på. Når vi snudde for andre gang var det begynt å bli skumring, og vi gikk mot solnedgangen og en opplyst Tower bridge, før vi klappet til kai ca kl 23. Her er noen bilder fra cruiset:
Knipset inn i båten før vi gikk ombord, stilig oppdekket.

Forretten var laks med fersken og en salat av persille og koriander. Smakte omtrent ingen ting...! Hovedretten var lammestek med noe godt tilbehør som jeg ikke helt vet hva var, men tror det hadde noe med poteter å gjøre. Den var ganske god. Til dessert var det Crème brulèe.

Berømte Tower bridge

Flotte bygninger!

'The London eye' sett gjennom glasstaket på båten

Tower bridge med nattbelysningen på...
Dette var virkelig en flott avslutning på en herlig Englandstur. Anbefales!
Dagen etter skulle vi hjem, og selvfølgelig sviktet søvnen meg denne natta også! Sov en halv time mellom kl 8 og halv ni på morgenen......Så det ble en slitsom dag! Ca 3 timers ventetid på Heathrow, duppet litt på flyet, og nye 3 timer venting på Flesland før siste flytur hjem. DA kunne jeg ta en sovetablett og fikk en god natts søvn før jeg skulle på jobb igjen......

Altså ikke 100% prosent vellykket tur for min del, men absolutt verdt det likevel. England og hager er noe for seg selv!