lørdag 27. mars 2010

Status

I dag er det lørdag og fri, så jeg hadde tenkt å få meg en ny økt i hagen. Dessverre ville værgudene det annerledes, det har bøttet godt ned siden kl 12 omtrent i dag.
I stedet har jeg bakt 8 brød, og ryddet litt i drivhuset. I høst satte jeg inn alle fuchsiaer, de fleste pelliser, engletrompet og afrikaliljer, i den tro at vi skulle få enda en mild og frostfri vinter her vest....Der tok jeg feil, gitt!! I nesten 3 mnd har jeg måttet ha på varme der nede for å holde tempen over 0. Det merket vi på strømregningen kan man si.....
Jeg raspet ikke av blader eller klippet ned noen av plantene da jeg satte dem inn, dermed er nå drivhuset fullt av visne blader... Så der lærte jeg en lekse. I dag fikk jeg ryddet det meste og klippet ned de fleste. Da oppdaget jeg at flere av fuchsiaene var stein døde, bl a den nydelige Zulu King... Flere av pellisene var også råteskadet, men i live.
Så dette skal jeg ikke gjøre flere ganger. Neste år blir det stappfull vinterhage og kjeller igjen....
Status ellers er at så og si all snø er borte, her i hagen ligger det kun en liten flekk igjen på nordsiden av huset. Snøbrekk ser det ikke ut å ha vært på noen busker, bortsett fra en Skimmia som har "skrevet" i flere år, nå var den gått helt i spagaten, og må nok fjernes.

Prikling av frøplanter er godt i gang, jeg tar det litt pø om pø. "PLanterommet" holder bare 10 - 12 grader, og jeg ser at ikke alle plantebabyer trives med det. Tomatene og agurkene har jeg satt oppe i vinterhagen, der er det varmere om dagen i alle fall.

Nå er det lørdagsettermiddagskos med kaffe og nyopptinte scones. Ha en fin helg alle som er innom.