søndag 8. november 2009

Rapport fra en novemberhage


Høstfarger på naboens mur. Disse mispelplantene plantet jeg selv oppe hos naboen for bare 2 år siden, og det er utrolig som de har vokst seg til allerede. Blir ikke mange årene før de dekker mesteparten av den dominerende muren bak oss. Mispelen er vintergrønn og har millioner røde bær nå om høsten.
Et par av pellisene står fortsatt ute, de tåler litt kalde netter når de står nede i denne sjakta ved trappa.

Prydtobakken Bella Bambino er utrolig søt, og blomstrer flittig ennå, selv om vi har hatt noen netter på null eller rett under. Fin kontrast er sølvkransen bak.

En av Hortensiaene har nydelige fargekombinasjoner på tampen av sesongen.....

Posted by Picasa

Helleborus niger, den største jeg har. Har ikke telt, men den har uhorvelig mange blomster og enda flere knopper. Har klippet bort en del blader slik at vi ser blomstene bedre.

Som vanlig blomstrer Mahonia x media nå i november.

Må stadig vise fram denne favoritten, Euphorbia 'Chameleon'.....

Centranthus ruber holder også stand ennå.

For ikke å snakke om The Fairy......den fikk en ny giv etter noen få dager med sol.

Acanthus mollis (sådd selv i fjor) kom ikke med blomster i år, men kanskje neste år? Den har  ihvert fall vokst seg godt til nå...

Den svarte stokkrosa har ikke gitt opp heller....


Vi har hatt nydelig høstvær siste uka, men dessverre har jeg holdt til i sofaen med en virusinfeksjon i halsen, så haging er det ikke blitt noe av. Får se til helga igjen, om jeg får ryddet litt i det minste. Kveldene er jo for mørke nå, og jeg har dessuten enda litt malearbeid å gjøre inne....