fredag 4. juni 2010

Travle tider

Ser at det er nesten 2 uker siden sist jeg skrev noe her, det skyldes nok først og fremst bra hagevær og MYE planter som skal utplantes. OG SKVALLERKÅLEN!!!
Samme hvor mye jeg luker....neste gang jeg snur meg er den der igjen!! Den tar litt knekken på hagegleden min, det er sikkert og visst.

Siden sist har det skjedd ganske mye i hagen, staudene har kommet i god vekst, men ikke så mange er begynt blomstringen. Men det ser frodig og fint ut i bedene nå, der er egentlig ikke så mye plass til sommerblomster så de fleste må nok i potter og kasser rundt omkring. Regner med å komme noenlunde i mål denne helgen.
Været er fortreffelig, om enn ikke de helt store temperaturene. Må prøve å komme oss på sjøen også, men siden vår yngste har halvrund dag i morgen, blir det ikke reist før om kvelden i alle fall. Så da rekker jeg mye planting.

Største gleden i hagen i år er at bjørnetistelen, Acanthus mollis, ikke var død likevel. Var helt sikker på at den hadde strøket med, men nå kommer det jammen fine kraftige blader fra rota.

Jeg har sådd den selv og er mektig stolt av at jeg fikk den til. Den har ennå ikke blomstret, er spent på om den kommer i år, som er tredje året.

En søyleeiner som har stått i det store bedet i mange år, og i de siste årene tjent som klatrestativ for klematisen 'Södertälje' om sommeren og som juletre i desember/januar, viste seg å være ganske død når våren kom for alvor. Dvs. alt baret ble brunt, så nå tok vi bare og saget den ned. Dermed mangler jeg klatrestativ, og må finne på noe lurt der....

Sist søndag deltok jeg på hagelagstur til Nordfjord. Det var en hyggelig tur i nydelig vær, besøk i tre hager, deilig middag og tilslutt handlerunde på et gartneri. Handlet ikke mye, men fikk tak i denne flotte sommerblomsten, Senetti (muligens S. pericallis). Den har en fantastisk intens blåfarge i skygge/overskyet vær, mens den blir knall lilla i sollys. Er steril og kan bare formeres med stiklinger.

Nå ser jeg bare frem til å komme hjem og hoppe i kjeledressen... Ha en fin helg alle som er innom.