fredag 5. juni 2009

Har ikke tid...

...til å skrive noe særlig for tiden, dvs. er litt for trøtt til å orke om kvelden når jeg kommer inn fra hagen. Men det skjer da noe hver dag. Nevnte jeg at jeg kjøpte en bue forleden for å støtte opp clematisen Fireworks? Den har tatt seg kraftig opp igjen etter flyttingen for et par-tre år siden, og espalieret bak den er altfor kort. Derfor ilte jeg til hagesenteret og fant en helt vanlig enkel bue à la Lidl til kr 199,-. Dessverre var der ingen som var i nærheten av den lekre som Nina har funnet., men den får duge til den detter ned. Så nå har jeg bue å gå under når jeg går trappestien fra øverste del av tomten til den nederste, buen står på nederste hjørnet av vinterhagen, med en tuja på andre siden.

Den svovelgule trepeonen min har tre svulmende knopper nå, men den har også fått 3 villskudd, det ene med en rosa knopp. Det skyldes selvsagt at jeg ikke har plantet den dypt nok til at podestedet kom under jorden, trodde vel den skulle stå grunt som andre peoner. Nå har jeg fylt godt med jord rundt podestedet, men venter litt med å fjerne villskuddet med knopp. Har jo lyst å se hvordan den ser ut i blomst, og kanskje har det dannet egen rot slik at jeg kan plante det et annet sted. Peoner kan man jo ha maaaange av.

Ellers planter jeg ut på harde livet, har fortsatt 2 fiskekasser og 2 brett igjen med sommerblomster, og nå minker det alvorlig på plassen. Men det får bli i krukker og kasser, og litt kan jeg nok gi bort.....

Magnolia sieboldii har minst 20 knopper i år, og noen har åpnet seg. Fascinerende blomst!!

Etter at tulipanene nå er for det meste avblomstret, syns jeg det er lite farger i bedene. Men det er ikke så lenge nå før det eksploderer, da blir det mere liv, ja. Gleder meg til månedsskiftet juni/juli, da er hagen på sitt absolutt fineste. Men kanskje blir det litt tidligere i år.

For fransk landstil-freaker: Tonheim Landhandel, som åpnet butikk her i fjor, måtte kaste inn håndkleet og åpnet opphørssalg i går. (Nettbutikken fortsetter dog, så vidt jeg vet). Vanskelig å få nisjebutikker til å gå her i Florø, for lite kundegrunnlag. Køen var rimelig lang og varte lenge, men jeg fikk da tak i noen småting. Har ikke akkurat fransk landstil hjemme da, men klarer jo å plassere inn litt her og der. En kurv, en lysestake, en potteskjuler og en minivase ble med hjem, men det er ikke umulig at det blir en tur til.....