tirsdag 22. mars 2011

Hjemmeværendes trøst.....

Jeg ligger igjen hjemme med hoste og feber. Etter 3 sykedager forrige uke, var jeg på jobb to dager, bare for å få tilbakefall i helga. Var til lege i går, som konkluderte med virus, selv om hun hørte ett eller annet på den ene lunga. Jeg har i dag bedt om å bli undersøkt også for mykoplasma lungebetennelse. Symptomene stemmer på en prikk: Tørrhoste, lav feber, litt hodepine, litt vondt i halsen. Hvis det er det jeg har, kan det behandles med en type antibiotika, ellers kan det gå 3 - 4 uker før jeg er frisk igjen.

Jeg er altså ikke syk nok til å være sengeliggende, men gå på jobb tror jeg ikke er lurt, siden jeg der ofte utsettes for kald trekk.

Så derfor blir det sofaen, med mye te, og en haug gamle hageblader på golvet ved siden av. Ikke ofte jeg tar meg tid til slik koselesning... :-)

Men fra vinduet kan jeg se rett ned på mine to  ...nei tre er det faktisk.... enslige Eranthis, som står og lyser opp i alt det brune og visne.

Klosterklokkene luter seg sammen mot det utrolige drittværet vi har hatt i natt, ikke mindre enn 33 stengte veier i fylket vårt i dag. Et ras har til og med tatt med seg et hus på sjøen i Balestrand og ekteparet som bodde der er nok omkommet. Er glad jeg ikke bor i rasutsatt strøk.....Innendørs følger jeg med på spiringen, som går ganske bra. Særlig er Ricinus-spirene imponerende der de bryter seg opp av jorda med flamingo-halser......
 
Skulle begynt å prikle forlengst, mange er klare for det, men har ikke helt overskuddet. Må jo vaske potter og dessuten klargjøre mer plass til produksjonen....

Får bare pleie meg selv noen dager til.... :-)
Posted by Picasa