mandag 21. mai 2012

Sommeren kommer nå......

Ja endelig kommer sommeren. Yr.no viser fantastiske solmeldinger hele uka og helga med.

Så nå er det bare å hive seg rundt og plante, plante og plante. Begynte i helga, men var visst for lettsindig med påkledningen i den kalde nordavinden, for i går blusset drittviruset opp igjen og ga meg feber!! Og er det noe jeg ikke har tid til nå, så er det å være syk! Torsdag drar jeg nemlig til England på hagetur, sammen med 21 andre fra fylkeshagelaget. Great Dixter, Sissinghurst, Wisley, mange private hager, London til slutt. Gleder meg noe så u-m-å-t-e-l-i-g........En drøm som går i oppfyllelse!

Før avreise må jeg ha fått alle frøplantene mine i jorda, i bed eller kasser og urner. Så får jeg heller stole på at gubben passer dem med vanning til jeg er tilbake tirsdag....

Av og til dukker det opp gledelige overraskelser i hagen. For tre år siden (tror jeg det var) sådde jeg stiklen 'Miss Whilmott's ghost', og den blomstret flott for to år siden. Men i fjor så jeg ikke snufta av den, så jeg tenkte at den enten var to-årig, eller ikke herdig her. Hadde nesten glemt den, da jeg plutselig her om dagen oppdaget mengder av frøplanter i området der den hadde stått!!
EDIT: Tiden flyr fortere enn man tror....Etter å ha konsultert sålistene mine, ser jeg at det var i 2007 jeg sådde den, og den blomstret da i 2008 eller -09. , så frøene må da ha ligget i dvale et par år før de spirte nå i år.

Om den nå har tenkt å blomstre i år eller til neste år, er ikke så viktig, er kjempeglad for at den ikke var helt borte....


Ellers har nå Rhododendronen Blueshine Girl startet showet:
 Under den vokser en stor klase med Glaucidium palmatum.

HIPP HURRA FOR VÅREN!!