mandag 23. februar 2009

Nettløs og nostalgisk

Nå har vi vært uten nett i over en uke hjemme, så bloggen må oppdateres på jobb....hysj!!
Telenor mener det er modemet vårt som er gåen, så de lovte å sende et nytt. Det var før forrige helg. Torsdag purret jeg, da hadde de vært tom på lager fikk jeg høre, men skulle sende samme dag. Selvfølgelig kom det ikke noe modem i posten før helga, så i dag purret jeg igjen og fikk et sporingsnr. Da var det levert på postkontoret i Drammen først på fredag ettermiddag, og sendt videre til Oslo samme dag. I dag kl 12 var det omsider registrert i Bergen, så i morgen skulle det være håp. Så gjenstår å se om jeg klarer å installere det sjøl....

I helga hadde vi 4 søstre ny samling i huset til mine foreldre, nå var det tømming av skap som sto på programmet. Slikt tar TID, og mange minner dukket opp underveis. Min far hadde system i sakene, og ikke mye har vært kastet gjennom årene. Blant annet fant vi alle hans vitnemål og attester fra skolene han har gått på, helt fra folkeskolen!!

Ett av de mer uvanlige tingene vi fant, var rasjoneringskort for både mine foreldre, meg selv og min søster fra slutten av -40 og beg. av 50-tallet. Skikkelige klenodier.

Da vi begynte ryddingen i november fant vi en stor slektstavle over min fars slekt helt tilbake til 1500-tallet, den som vi trodde var tapt. Nå i helga fant vi også dokumentasjon og beskrivelse til denne tavla, veldig interessant. Men det største klenodiet vi fant, og som vi også hadde vært redd var gått tapt, det var min mors brudekjole fra 1947, sydd til henne av såkalt fallskjermsilke, dvs. det er vel ikke silke, men nylon. Skal legge ut bilder senere, har ikke fått lastet dem ned ennå.

Planen var å få tømt alle skapene i huset, men slike prosesser gjør noe med oss. Vi brukte mye tid på å gå gjennom papirer og klær. Og vi ble slitne!! Så vi kom ikke i mål, men skal møtes igjen om 2 uker. Da håper jeg vi klarer å sortere resten.

Det hyggelige med denne prosessen er at vi søstrene kommer nærmere hverandre, og vi har det fint i lag. Lørdag kveld var alle samlet til middag hjemme hos oss, og vi koste oss med svinefilet med fennikel og ingefær, fastelavnsboller og god vin. :)

Onsdag skal vi ha takst på huset, så når ryddingen er ferdig, kan vi overlate det til megler og få det solgt. En vemodig tanke det også...... Men slik er nå engang livet.