lørdag 6. februar 2010

"Nytt" planterom og mer såingDenne Amaryllisen sprang endelig ut denne uka, og er den tredje av mine 4 "oversomrede" som blomstrer. Men navnet er borte vekk....
Ny sårunde i dag, se oppdatert såliste. Kun tre av såpottene har prestert spiring, resten står fremdeles godt og varmt på badet i bed-rollers med lokk. Altså nokså mørkt. Det er petuniaene og en verbena som har spirt, mulig de andre skulle hatt lys? De fleste jeg har sådd i dag har jeg satt i vinduskarmen i stua, iflg. "sowing instructions" skulle de ha det både varmt og lyst. Så får vi se.

De to siste årene har jeg brukt vinterhagen til oppaling etter spiring. I år er det veldig kaldt der, særlig om natta. Om dagen kan det imidlertid fort komme opp i 20 grader og mer nå når sola varmer mer og mer. Så det blir jo veldig ujevn temperatur. Dessuten følger det jo en del rot med denne virksomheten, så gubben foreslo dette:

Badet i kjelleren er det eneste rommet i huset vi aldri har gjort noe med (derav den flotte 70-tallsfargen på veggene...fniis). Bordplaten jeg har lagt over badekaret er fra et gammelt teakbord som jeg malte og dekorerte med decoupage en gang i en fjern fortid. Det er kunstbilder som er limt på, og 10 lag med lakk over. Dette tåler alt mulig av f eks væte, så det har vært brukt til dette formålet i en årrekke. Det flotte her er selvfølgelig den lette tilgangen til vann, kan bare bruke dusjen. Siden dette badet ikke er oppvarmet, holder det akkurat passe temperatur, ca 10-12 grader, så med et dobbelt lysrør over er det tilnærmet optimale forhold her.
Disse spirene har foreløpig veldig god plass, men jeg vet at det fort forandrer seg. Når vi kommer ut i mars er det mange flere sorter der, prikling blir nødvendig og plutselig er bordet for lite.....
En utøybefengt Hoya har oppholdt seg på badet en stund, men håper jeg snart kan ta den opp igjen i stua.

Sola varmer godt nå, så i drivhuset kan vi slå av ovnen om dagen. I natt glemte jeg å slå den på igjen, men det hadde heldigvis bare vært så vidt under 0. Det begynner å bli behov for vanning også når temperaturen stiger, så jeg bevæpnet meg med en 5-liters kanne og stampet meg gjennom snøen ned til drivhuset. 2 kanner måtte til før alle pottene hadde fått sin dose. Beskar et par pelliser og engletrompeten med det samme. Ser ut til at det meste har overlevd vinteren.
Posted by Picasa