tirsdag 14. oktober 2008

Verdens største Amaranthus?

Jeg plukket inn den største Amaranthusen min i dag, og satte den til tørk i en blomsterhylle i vinterhagen. Den er bare helt gedigen! Lengde 125 cm fra "knekken" og ned:

Er det ikke fantastisk at noe sånt kan komme fra et lite frø?? :)

Her er et nærbilde....fikk det ikke helt skarpt:Så lurer jeg på om noen kan hjelpe meg med navnet på denne pellisen:


Nå er det snart natta....

Høstarbeid i hagen....æsj!

Å legge løker er omtrent den verste hagejobben jeg vet. Det er vått, det er relativt kaldt, alle stauder ligger utover, og hvor skal jeg finne plass til løkene??

Vel, jeg hoppet i det, sorterte løkene, trakk i regndressen og trasset meg ut. Men før jeg kunne begynne, måtte jeg rydde vekk noen lange stranter av noen avblomstrete Tageteser. Så klaget gubben på at det så så innmari ruskete ut på den fine nye trappa og fliseplattingen utenfor vinterhagen Så da shinet jeg litt der, satte inn noen pelliser, kostet og spylte. Det kom seg betraktelig. Så var det å lete etter spaden da. Underveis oppdaget jeg en blomst jeg ikke har lagt merke til før. Den var omtrent avblomstret, men jeg tror jammen meg det var en Eccremocarpus. Som jeg ikke kan huske at spirte i våres, men den har antagelig gjort det likevel, og blitt slengt ned ved espalieret....

Spader forsvinner merkelig lett.....:p, men jeg fant den omsider, og da var det jammen meg begynt å mørkne allerede.


Klarte likevel å få ned alle løkene i garasjebedet, det rød/oransje bedet.
Det var følgende:
Omnyacc, rød, 50 cm, mai
Ballerina, orange, 40 cm, mai/juni
United States, orange/rød/gul, 34-40 cm, april
Texas Flame, gul/rød, 50 cm, mai

Dessuten noen gule narsisser som var hvite på bildet og derfor ble lagt i etasjebedet i fjor. Men de var gule som eggeplommer, så de ble tatt opp etter blomstring og tørket. Nå er de i riktig bed. Håper bare de ikke ombestemmer seg og blir hvite neste år.....

Nå var det blitt helt mørkt, så da hadde jeg en god unnskyldning for å gi meg for i dag. Neste økt blir kanskje i morgen, kanskje....Da skal alle de rosa , hvite og svarte ned i etasjebedet. Har forresten ikke så mange, bare 5 sorter. Pluss ruteliljer og noen nydelige lyslilla krokuser.

Høsten er her!

Etter den fantastiske sommeren vi har hatt er det jo bare naturlig at vi får en høstlig høst...., så det skal jeg ikke klage så mye over. Ikke over temperaturen heller, den ligger rundt 10 - 12 grader om dagen fortsatt.

Tilbrakte lørdag og halve søndag hos min søster, et avslappende avbrekk før jeg skulle tilbake på jobb mandag. Medbrakt hjortebiff sammen med en god vin lørdag kveld, etter at vi først hadde gått oss en god tur i regnet.

I dag er det tilløp til solskinn, spørs hvor lenge det varer. Må i allefall prøve å få ned tulipanløkene i dag....