lørdag 2. juni 2012

Første bilderas fra Englandsturen

Endelig skulle jeg altså få oppleve engelske hager. SOM jeg gledet meg!! Til og med flyskrekken glimret med sitt fravær! Men så var det også et fantastisk vær, hele turen, så flyturene var bare en fornøyelse. Først Widerøe til Flesland forrige torsdag, hvor jeg møtte de 21 andre som var ute i samme ærend. Deretter British Midland/British Airways som tok oss til Heathrow, og foret oss underveis med gratis varm mat og drikke etter ønske. Jeg havnet for meg selv helt bak og hadde hele seterekken alene. Stewarden var veldig grei og ga meg en flaske vin ekstra.:-))
Vel framme ble vi loset av vår eminente turleder Gro gjennom alle skranker og sluser, og alle fikk bagasjen sin. En buss kom og hentet oss og kjørte oss til koselige Ramada Guildford Hotell, ca en halvtimes kjøring fra flyplassen.
Rommene var greie, og det var et lite og oversiktlig hotell med god service. Ikke aircondition, så det ble nokså varmt om natta. Men første natt gikk greit, og etter frokost kom samme buss og hentet oss til Wisley Garden. I 4 timer trasket vi rundt og tok inn alle de sterke synsinntrykkene. Kan egentlig ikke beskrives.....men her er noen bilder:
Flotte acere
Fra alpinhagen
Dam med blåregn og slirekne
Del av drivhuset i Wisley

Euphorbia  -  ikke akkurat liten....
Blåregn så vi mye av.......fikk ikke til å snu bildet, dere får skakke på hodet....

Fylt aurikkel

Gunnera
Ligularia Britt Marie...

Noen av pellisene i drivhuset

Fantastisk rhododendron i skogen

Svart gress som ramme rundt takløk
Dette er et tre man kan krype inn i....

Gedigen trepion

Tøffelblomster i drivhuset

Parti med trær og rhododendroner 
 Dette var første episode  -  en smakebit fra Wisley. Utrolig mye flott å se. I neste episode spaserer vi i Shere og besøker en hage bebodd av to designere. Og jeg skal fortelle om hvordan det gikk til at jeg gikk glipp av både Sissinghurst og Great Dixter.......