lørdag 23. mai 2009

Nille-engel og ny pellis


Kunne ikke dy meg for den nusselige engelen hos Nille i dag, ei heller for den Mårbacka-look-alike pellisen på hagesenteret. Den fine rosafargen kommer ikke så godt fram på bildet.

Det har ellers vært en langhelg i hagens tegn. Onsdag kveld, hele torsdag og til dels fredag var en maratonkamp mot skvallerkålen. Etter det kunne jeg begynne på utplantingen, og tagetesene var først ute fredag kveld.Tenuifolia, Mr. Majestic og Favourite Red. De tre må jeg bare ha i det oransje-røde-gule-blå garasjebedet.

Dagen i dag begynte med kjempehyggelig hagebesøk av Cherie og ElinG fra Eid. Cherie kom for å kjøpe Mantisen min, og Elin slang seg med. Hun hadde også tatt med seg små fine frøplanter av bl a Lewisia til meg. Tusen takk, Elin. De fikk med seg noen småplanter fra meg også, og jeg lokket dem også med ut på hagesenteret før de dro. Der fant jeg nemlig i går to skatter, Clematis Princess Diana og Clematis Pixie. Sistnevnte hadde jeg ikke engang hørt om før, men den var utrolig søt. Gjenstår bare å finne ut hvor de skal plantes, men Diana har jeg tenkt kanskje skal få klatre i Magnolia sieboldii. Sistnevnte står forresten smekkfull av knopper i år, etter et "tørkeår" i fjor. O jubel.

Så var jeg klar for en lang utplantingsdag, men dengang ei. Sønn 1 var nemlig på vei til Torp for å ta fly til England, da han fikk fullstendig stopp på bilen 45 minutter herfra. Og da kjørte jo hans kjærlige og oppofrende mor inn dit og lot ham få hennes bil til resten av turen, mens sønn 2 kom etter med ekspertise og fikk hentet både bil og mor hjem. Dermed ble hagedagen temmelig beskjært, men fikk likevel bortimot 3 timer ute før jeg tok kvelden. Alle fuchsiaene har nå fått krukker og ny jord, og jeg har renovert det lille bedet jeg har bilde av i headingen min her. Det man nemlig ikke ser på bildet, var en rufse med sølvarve blandet med gravmyrt ute i venstre kant, den hang nedover muren mot kjellerhalsen. Nå er rufsa fjernet, og på kanten står det i stedet en Heuchera og en Helleborus foeditus, og midt mellom dem skal det komme en Hosta. Da ble det en helt annen stil på bedet, ja!!

I morgen fortsetter utplantingen, det er jo rene kosearbeidet.

Ha en fin søndag alle...