onsdag 22. april 2009

Barnehagefunn

Denne fant jeg i barnehagen i går, minst to friske fine planter. Så da er den herdig altså.
Gleder meg til å se den i blomst, må finne en fin plass til den. Liker vel full sol den kan jeg tenke meg....?

Fant også hvit Lychnis coronaria, og en sann overflod av busknellik. Ser også ut til at Delphinium Funeral Parlours har overlevd. Spennende.

Var på Hagesenteret og brukte ett av gavekortene jeg fikk til bursdagen i høst. Det ble en pyramideformet buksbom til et lite bed ved trappa. Har en på andre siden også, så nå blir det litt balanse der. Dessuten kjøpte jeg av alle ting en helt vanlig fjellflokk, den jeg hadde er visst helt forsvunnet. Plantet den i skyggebedet jeg ba om råd til på forumet, der havnet også en hvit kantplante som jeg akkurat nå ikke husker navnet på. Mener ett av de skandinaviske navnene var bergarve. I alle fall, den er lav og hvit og blomstrer fra mai til august.

I nevnte bed plantet jeg inn Lychnis coronaria alba, og flyttet inn biter av Hosta Fire and Ice, samt en annen med omvendt mønster. I tillegg står der en overvintret Salvia argentea. Randine har lovet meg en bit hvit Tradescantia, den skal også inn der.Så nå begynner det å fylles opp litt. Blir nok bra.

Spekulerer veldig på om jeg kan finne på noe veldig lurt og stilig på det området der den stygge tujaen sto.....har noen idèer i hodet....
I stedet for svarthyllen tror jeg at jeg skal plante en japansk blodlønn. Hadde en som jeg måtte ta ned for mange år siden pga feilplassering, og har savnet den siden. Den skal bli fin der sammen med en gulbladet lønn, flere rhoddiser og en diger gammel laurbærhegg.

Joda, planer er fint å ha....