søndag 8. november 2009

Rapport fra en novemberhage


Høstfarger på naboens mur. Disse mispelplantene plantet jeg selv oppe hos naboen for bare 2 år siden, og det er utrolig som de har vokst seg til allerede. Blir ikke mange årene før de dekker mesteparten av den dominerende muren bak oss. Mispelen er vintergrønn og har millioner røde bær nå om høsten.
Et par av pellisene står fortsatt ute, de tåler litt kalde netter når de står nede i denne sjakta ved trappa.

Prydtobakken Bella Bambino er utrolig søt, og blomstrer flittig ennå, selv om vi har hatt noen netter på null eller rett under. Fin kontrast er sølvkransen bak.

En av Hortensiaene har nydelige fargekombinasjoner på tampen av sesongen.....

Posted by Picasa

Helleborus niger, den største jeg har. Har ikke telt, men den har uhorvelig mange blomster og enda flere knopper. Har klippet bort en del blader slik at vi ser blomstene bedre.

Som vanlig blomstrer Mahonia x media nå i november.

Må stadig vise fram denne favoritten, Euphorbia 'Chameleon'.....

Centranthus ruber holder også stand ennå.

For ikke å snakke om The Fairy......den fikk en ny giv etter noen få dager med sol.

Acanthus mollis (sådd selv i fjor) kom ikke med blomster i år, men kanskje neste år? Den har  ihvert fall vokst seg godt til nå...

Den svarte stokkrosa har ikke gitt opp heller....


Vi har hatt nydelig høstvær siste uka, men dessverre har jeg holdt til i sofaen med en virusinfeksjon i halsen, så haging er det ikke blitt noe av. Får se til helga igjen, om jeg får ryddet litt i det minste. Kveldene er jo for mørke nå, og jeg har dessuten enda litt malearbeid å gjøre inne....

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jammen er du heldig som har slik blomstring ennå i haven din. Her er det nok slutt for iår, om jeg vil eller ei. Men da er jo tiden inne om å drømme om en ny sommer og ikke minst nye hagegleder. Tusen takk for titten :)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg Randi og takk for at du tok deg en tur innom meg i dag.
Vet du, jeg måtte virkelig bla meg øverst på innlegget ditt jeg for å se om det virkelig var dagens dato hvor innlegget var skrevet. Det er jo reien sommeren hos deg enda jo??????? Og bella bambino holder fortsatt koken ser jeg. Var det de du fikk frø fra meg av? Jeg hadde ikke denne i sommer jeg da, eller hadde og hadde, det dukket nemlig opp en del selvsådde frøplanter både her og der og den største planta som også fikk blomster hadde vokst seg opp mellom to paller. Men jeg husker den ikke luktet så veldig godt utpå høsten og det var en pest og en plage (nesten) og passere tobakksplantene hver gang vi skulle inn. Men vakker var den uansett så får det heller være det sammen med lukta.
Ønsker deg en strålende kveld Randi!

Anne-Marie sa...

Jeg er så misunnelig at jeg får en lett grønnfarge. Kjempefine bilder, og flotte planter.

Berit sa...

Så flott det blomstrer hos deg fremdeles! Sola gjør nok mye av forskjellen, i sunnmørshagen min er det meste over nå.

Elisabeth sa...

Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min. Ang decopagebrettene mine så er de laget i treverk/spon. Kjøpt umalt på Panduro. Men du kan fint bruke decopageteknikk på både glass og porselen. Da bytter du bare decopagelim til valgte materiale. Finnes til glass, porselen, tekstil og treverk, papp etc.

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg glemte visst å kommentere på dette tidligere, men du har virkelig en imponerende høsthage! Den mahoniaen. hmmm, ut og google... :D