søndag 1. november 2009

Løfter skal holdes....her er bilder.

Lovte å komme med før- og etter-bilder fra Den Store Oppussingen. Det blir nok mest underveis- og etterbilder, da....Derfor er det en del ROT på bildene.

Det første viser spisestua etter at taket er ferdig lagt, og det andre den motsatte siden av stua.


Her ser vi spisestua med lyse vegger, nymalt lampe og splitter nye møbler....

Her er framskapet som hører til:

Gardinene er kommet på plass igjen, nå på stang istedet for under gardinbrett. Det er Maria-gardiner fra KID....kommer mye bedre til sin rett nå. Bokhylla under vinduet skal males hvit også, derfor er ikke bøker kommet på plass, og ledningene til lampene skal naturligvis skjules bedre.

Var heldig og fant lamper som passer perfekt, skal ha en stor i midten og 2 små på sidene.

Denne bokhylla fikk ny plassering bak sofaen og fungerer litt som romdeler. Men den må jo enten males eller skiftes ut med en mer passende modell:

I gangen står det også igjen ett møbel som må gjøres noe med. Vurderer å male den i Bengalac i en frisk farge.....eller hvit som dørene....får se:

Som man ser er der også noen lister som trenger maling bakom der. Joda, har en del malearbeid foran meg ennå, men denne helga har jeg tatt helt fri, og det har vært utrolig deilig. Fatter egentlig ikke at vi orket alt dette arbeidet.....

EDIT:
Tar med dette siste bildet også, som er tatt fra gangen og inn mot stua. De tomme feltene over døråpningen skal gjøres noe med. Jeg lagde for 25 år siden "glassmalerier" der, kan skimtes på øverste bildet. Den gang fikk jeg ikke tak i annet enn nokså grelle glassfarger, nå har jeg bestilt fra Panduro farger i blått, grønt og litt rødt. Motivet tegnes opp med tinnpasta, i tette felt som så fylles med farge. Dette er jeg ikke begynt på ennå, blir nok en vintersyssel. ...

8 kommentarer:

krepsemor sa...

Så lyst og fint det ble hos deg nå! Det gjorde virkelig en forskjell. Deilig nå i mørketiden med litt lysere farger, trehvitt har det jo med å mørkne med årene! Spisetuen og framskapet kommer virkelig til sin rett nå. Det ble rett og slett lekkert! Nå kan du glede deg til å pynte til jul også snart!
Ha en fin uke!

Anne (Moseplassen) sa...

så flittige dere har vært!
Det er helt vanvittig å se forandringen som kommer når man maler gammel panel, utrolig så rommene lyser opp :)

Fint ble det :)

Berit sa...

Takk og farvel til furua, ser jeg. Det ble virkelig lekkert! :D
Jeg tror romdelerbokhylla blir helt fin hvitmalt, tror ikke du trenger noen ny. Om du ikke har lyst, da.

RandiF sa...

Den er litt i høyeste laget, men tror det går an å ta av beina. Da blir den passe. Så får jeg bare ta malerkosten fatt i igjen.... :-)

Elsa sa...

Dette ble bare lekkert:) Lyst og fint.
De spisestuemøblene var skikkelig fine.

Ha en fin uke!

Torill sa...

Håper det står bra til med deg. Kjempejobb de har gjort i huset. Det blei veldig fint synest eg. Det er ikkje så farlig med det ein ikkje har fått gjort... komme tid komme råd ! Nyt det som er i mål !!

Mariann S sa...

Oj oj, for en kjempejobb dokke har gjert :)
Det vart skikkelig flott. Malt panel blir som nytt, det likar eg veldig godt.

RandiF sa...

Vi har IKKE malt panelet, det hadde for dårlig kvalitet. Istedet har vi revet både tak og vegger og lagt opp ferdigmalt panel....