mandag 1. desember 2008

Advent og bekymringer


Da er det blitt advent i år også, og første lys er tent i adventsstaken. Også i vinduene lyser det i stjerner og trekantstaker.

Ute i hagen har blyanteineren fått lyslenkene på, den står rett nedenfor stuevinduene, så vi kan se dem godt. Samtidig har jeg også blomstring i hagen, det er Mahonia x media som slår til så sent på året:
Bekymringene jeg referer til i overskriften, gjelder mitt yngste barnebarn, som har epilepsi. Etter en periode der det så ut til at anfallene hadde fått et slags forutsigbart mønster, har han de siste dagene hatt opptil 4 anfall på få timer, og havnet på sykehus. I dag skjedde det igjen, og han er innlagt til observasjon et par dager. Saken er visstnok at han ikke har nok medisin i blodet, har for lavt "speil" som det heter. Fryktelig påkjenning for den vesle kroppen, selvsagt, og for alle rundt ham også. Nå er medisinen trappet kraftig opp, men hvor fort den virker vet vi jo ikke, så han kan ikke være uten tilsyn.
Eneste trøsten er at legen som sendte ham til sykehus i dag, faktisk sa til foreldrene at han ganske sikkert kommer til å bli helt frisk. Vokse det av seg med andre ord. Er egentlig litt skeptisk til uttalelsen ,ettersom ingen andre leger eller spesialister har sagt det før. Men HÅPE, det kan vi gjøre, og akkurat det ble faktisk litt lettere nå.....

I kveld har jeg jobbet litt med å lage vindusdekorasjoner. Fant nemlig lite av den ferdiglagde sorten. I hagesenteret var jula helt rød i år, og det var ikke det jeg var på jakt etter. Nå har jeg fått tak i noen frostede glasstjerner, glass snøkrystaller og glassengler, som jeg skal sette sammen til lenker. Men så manglet jeg gøtt av den tynne sorten, så jeg ble ikke ferdig. Har også noen massive "sølv"-hjerter som min mor fikk til jul i fjor, og som jeg har overtatt, de ble fine i midtvinduet.

Kaldt ute i kveld, men snøen er borte.

Fikk forresten tak i hippen 'Alfresco' i dag. Ellers er det bare knallrøde hipper i handelen her i byen....temmelig fantasiløst....

7 kommentarer:

Harryford sa...

Føler med deg og ditt barnebarn - og foreldrene, ikke minst!!! Kjenner jo litt til barn og kronsike sykdommer med diabetesen til minsteman!! - Som de nå lurer på om kan ha fått en slags epilepsi i tillegg!!!

Det er jo ingen garantier for at barnebarnet ditt vokser det av seg, og jeg kjenner ikke "prosenten"
- men - jeg kjenner til 3 stykker som har vokste den av seg, og det er jo alltid godt å høre! Den slapp taket i 15-16-17 års alderen!

Leser foresten en "legeroman"for tiden - "Legen som visste for mye" - av Christer Mjåset. Den hanlder om en lege som har epilepsi, og forteller litt om hans forhold til den"! Det er en roman, men gir likevel et visst innblikk!

Mener at medsinen virker fort, men tilsyn - ja det, vel - det kreves oppfølging ganske mange timer i døgnet, til ting "normaliserer" seg!

Håper det beste, og føler med dere!

elle-melle sa...

Det er leit og vondt når de små rundt oss er syke, jeg føler med deg og kan bare håpe at den legen har rett.
Ønsker deg en fin adventstid med lys både ute og inne.

hajal. sa...

Håpar at barnebarnet får hjelp tilstanden stabiliserar seg, epilepsi er ein trasig og vanskelig sjukdom for både deisom har den og pårørande.
Ha ei fin førjulstid !

Berit sa...

Så trasig! Kanskje ikke så rart at det er vanskelig å medisinere stabilt på et barn som vokser, men slitsomt og opprivende med så tette anfall. Trøsteklem til dere alle!

Sigrid sa...

Håper det går like bra med barnebarnet ditt, som med yngstemann til et vennepar av oss. Han var veldig plaget i barnehagealderen, men nå i en alder av 23, er han helt kvitt epilepsien.

Unknown sa...

Epilepsi har så mange varianter. Måtte han virkelig vokse det av seg! *trøsteklem*

Helt enig med det røde flertallet på hippefronten. Nå kan man si at her i indre østland er vi røde som bare det. Men i hagesenteret er de de hvite i klart mindretall. Skal se etter den før nevnte lekkerheten. Takk for tipset!

Mariann S sa...

Håpar det går godt for barnebarnet ditt.
Ikkje noke kjekt med små sjuke barn.
Ønsker deg ei fin adventstid.