søndag 14. juli 2013

Jeg skjemmes! (NB! Langt innlegg....)

Blogging har vært en veeeeldig nedprioritert aktivitet i år. Må bare atter en gang skylde på Facebook, der det er så enkelt å legge ut bilder på de hageglade sin side.

Forrige innlegg var i slutten av februar ser jeg, siden da har jeg strikket en Marius-genser til min yngste sønn (jada, nettopp ferdig....), blitt oldemor, vært på Island, samt bedrevet MYE haging.

Våren kom, som de fleste andre steder, veldig sent, så våronna ble kort og hektisk. I tillegg skulle jo drivhuset bygges opp igjen i tre, etter at Dagmar maltrakterte det 1. juledag 2011. Et møysommelig arbeid uten målsatte tegninger, som ikke kunne starte før det var varmt nok i været til å male alle stenderne i laminert sibirsk lerk (min jobb), og for telen å forsvinne slik at vi fikk justert ramma på plass igjen og boltet den til fjellet. Gubben gjorde en fantastisk jobb med å sette opp rammeverket, bruke om igjen alle platene, rette ut døra slik at den kunne brukes, og få på plass alle 4 lukene, som var intakte. I begynnelsen av juni kunne jeg endelig ta det i bruk, da hadde jeg i mellomtiden brukt vinterhagen til å ale fram sommerblomster, og tomat- og agurkplanter. Slik ser det nå ut i all sin grønnmalte prakt:
 
4. april var en spesiell dag, da kom vårt første oldebarn, lille Ayden, til verden på Haukeland sykehus. Han var født med gastrochise, dvs. at tarmer og andre innvoller befant seg på utsiden, derfor ble han tatt med keisersnitt 3 uker før tiden. Men legevitenskapen utretter mirakler i våre dager, så etter vel to uker og tre operasjoner var alt på plass der det skulle være, og han kunne, etter en tøff start med morfin, intravenøs næring og antibiotika, endelig begynne å få morsmelken som var tatt vare på fra første dag. Nå er han over tre måneder og en sterk og frisk liten gutt. Dessverre bor han ikke her, så jeg har kun sett ham på sykehuset, og ellers bare på bilder. Og bildene får jeg ikke lov å legge ut på nettet.... ;-). Ganske spesielt å bli oldemor før fylte 65 år, og ikke minst å være mor til en bestefar.....
 
Da gubben fylte 65 i februar, kom våre 2 sønner og ga oss et gavebrev på en 3-dagers tur til Island. Stor overraskelse! Tok litt tid før jeg fikk fingeren ut og bestemte dato, men 10. juni satt vi på flyet fra Bergen til Reykjavik, via Trondheim. I kofferten hadde vi varme og vanntette klær, og det trengtes, for man reiser ikke til Island for værets skyld akkurat. Det var disig, regntungt og kaldt hele tiden, utrolig skiftende vær, og solen så vi bare noen glimt av siste dagen. Men det var spesielt å oppleve Island, det som sitter mest igjen i minnet er kirken og kulturhuset i Reykjavik, den utrolig deilige maten, lange bussturer og selvsagt Den blå lagune, Gullfoss og Geysiren.
 
 En figur som måtte foreviges
 Her på Sjavargrillid spiste vi fantastisk mat to av de tre kveldene
Kirken var svært spesiell og et landemerke i byen. (Fikk ikke til å rotere det riktig vei)
Kulturhuset, utrolig byggverk i glass.
 Den blå lagune, ikke så veldig blå, nærmest melkehvitt, men fantastisk deilig vann. Gubben var skeptisk først, men den som ikke ville opp igjen var han..... ;-)

 
 Gullfoss
 Geysirområdet
 Den store geysiren som spruta opp hvert 6. minutt
Slike revner etter jordskjelv så vi mange steder. Og lava, lava, lava overalt. I det fjerne så vi silhuettene av de mest berømte vulkanene, men nesten alle fjellene var vulkanfjell, dog ikke aktive nå. Vi besøkte også Thingvellir, der demokratiet ble innført på Island i år 930.
 
To dager før vi dro til Island, hadde vi besøk av Eid hagelag fra Nordfjordeid, så det var en hektisk innspurt i hagen. Og deilig med noen dagers ferie etterpå......
 
Nå er det like før den virkelige ferien starter, skal bare jobbe i morgen så er det 4 uker fri. Da blir det først en tur til Østfold for å besøke to vennepar, deretter blir det vel en liten båtferie hvis været tillater det, og så må vi vel ha en ukes tid hjemme for å realisere noen planlagte gjøremål.... I allefall begynne......
 
Ha en flott sommer alle som er innom her.
 
:-)
 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Gratulerer som oldemor :o)En tur til Island kunne jeg tenkt meg og.Ser dere hadde en fin tur :o)

Torill sa...

Heisan. Blogging skal jo ikkje vera ei plikt. Når det er sagt så var det veldig kjekt å sjå livsteikn frå deg. Gratulerer som oldemor. Flott drivhus. Island ser kjekt ut. Ha det godt.

Marit sa...

Hyggelig å høre fra deg igjen! Gratulerer som oldemor! Island ser veldig spennende ut. Takk for titten :-)

Ha en fin sommer du også!

Randines hageblogg sa...

Gratulere med nytt oldebarn og flotte bilder fra Island.

Ha en fin ferie!