mandag 21. mai 2012

Sommeren kommer nå......

Ja endelig kommer sommeren. Yr.no viser fantastiske solmeldinger hele uka og helga med.

Så nå er det bare å hive seg rundt og plante, plante og plante. Begynte i helga, men var visst for lettsindig med påkledningen i den kalde nordavinden, for i går blusset drittviruset opp igjen og ga meg feber!! Og er det noe jeg ikke har tid til nå, så er det å være syk! Torsdag drar jeg nemlig til England på hagetur, sammen med 21 andre fra fylkeshagelaget. Great Dixter, Sissinghurst, Wisley, mange private hager, London til slutt. Gleder meg noe så u-m-å-t-e-l-i-g........En drøm som går i oppfyllelse!

Før avreise må jeg ha fått alle frøplantene mine i jorda, i bed eller kasser og urner. Så får jeg heller stole på at gubben passer dem med vanning til jeg er tilbake tirsdag....

Av og til dukker det opp gledelige overraskelser i hagen. For tre år siden (tror jeg det var) sådde jeg stiklen 'Miss Whilmott's ghost', og den blomstret flott for to år siden. Men i fjor så jeg ikke snufta av den, så jeg tenkte at den enten var to-årig, eller ikke herdig her. Hadde nesten glemt den, da jeg plutselig her om dagen oppdaget mengder av frøplanter i området der den hadde stått!!
EDIT: Tiden flyr fortere enn man tror....Etter å ha konsultert sålistene mine, ser jeg at det var i 2007 jeg sådde den, og den blomstret da i 2008 eller -09. , så frøene må da ha ligget i dvale et par år før de spirte nå i år.

Om den nå har tenkt å blomstre i år eller til neste år, er ikke så viktig, er kjempeglad for at den ikke var helt borte....


Ellers har nå Rhododendronen Blueshine Girl startet showet:
 Under den vokser en stor klase med Glaucidium palmatum.

HIPP HURRA FOR VÅREN!!

3 kommentarer:

Frøya-Heidi sa...

Heldige du som skal til England på hagetur! Jeg krysser fingrene for at du holder deg frisk. Jeg håper jeg en gang også får oppleve hagetur til England...

Rhodissen din var veldig vakker og med di hvite blomstene under må det bare bli vidunderlig :-)

Lin sa...

Høres jo veldig stas ut denne turen dah!! Ta med ekstra minnekort til kameraet samt Batterilader!! Jeg MÅ få anbefale Marle Place! Skal dere dit?
Håper du deler turen og eller bilder!
På Wisley er det masse snop å handle. På great dixter er det også nursery + en antikk hageredskap butikk! Gosh sååå heldig du er!

Landbohaven sa...

Jeg kom tilfældigt forbi din blog.
Gode billeder.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig aften.