torsdag 3. november 2011

Mahonia x media i fullt flor

Denne Mahoniaen blir bare flottere for hvert år, og november er blomstringsmåneden!


Kjøpt for mange år siden på en dagligvarebutikk som tok inn blomster i sesongen, og ikke bare begrenset seg til sommerblomster.....Angrer ikke på det kjøpet nei!

Litt annet blomstrer faktisk ennå ute også.....men det er ikke mange dagene det har vært mulig å gå ut og kikke eller ta bilder. Oktober har vært V-Å-T for å si det mildt. Og SÆRLIG helgene!! Og etter at vi måtte flytte klokka igjen, er det jo mørkt når vi har fått i oss middagen. Men i går husket jeg på å løpe ut og knipse FØR middag, og dette er hva jeg fant:
 Knautia makedonica holder ut...
 En ringblomst, sjeldent vakker etter min mening.
 Verbena bonariensis
 Til og med Rhapsody in blue har prestert en remontering
 Og Bonica har vel knapt hatt pause
 Denne ventet lenge, tror det er The President.
Og Helleborus niger starter blomstringen på denne tiden. Masse knopper nedi der....:-)

Inne i vinterhagen dominerer jo engletrompeten selvsagt fortsatt:
 Men Pelargonium gibbosum er neimen ikke noe beskjeden heller.....:-). De lengste grenene er garantert 1 meter lange.....
Ja nå skriver vi november, og høsten er i gang for alvor. Ja faktisk snart over. Men etter temperaturen å dømme skulle man tro våren var kommet allerede. Og det er aldeles ikke meg i mot! Mild vinter ønskes hjertelig velkommen. November pleier å gå fort synes jeg, plutselig er det advent og da raser jo tiden fram til jul og solsnu! Og frøsåingen kan begynne......:-))))

7 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig flott blomstring på Mahonia busken din! Hadde en liten plante som ble med hjem fra et plantemarked, men finner den ikke igjen så da har nok vinteren tatt knekken på den. Skjønner jeg må jakt etter en ny :)
Maritfri

Linnemi sa...

Nå ser det ut til at engletrompetene mine tar natten for sesongen, men det har vært utrolig herlig med innendørs blomstring de siste ukene!

reidunn sa...

Fantastisk flott Mahonia. Har du noen anelse om videre navn?
Forunderlig høst dette her - det ville jo være bedre om vi flytta klokka den andre veien så vi kunne komme oss ut etter middag.

RandiF sa...

Reidun, jeg vet egentlig ikke, men etter Google-bilder å dømme kan det være 'Charity'.

orchis sa...

Mahonia er planter man legger merke til, særlig de høyvokste. Har en lignende, men vet ikke navnet.

Stein sa...

Oi! Det var en vakker Mahonia!! Jeg glemte å ta inn mine engletrompeter innendørs før jeg dro på ferie - og det må ha vært noen frostnetter mens jeg var borte, så jeg tror de er døde nå, men jeg plasserte dem likevel i kjelleren. Så får vi se om de kanskje klarer å spire fra roten igjen? Uansett er det jo flott å eksemplarer som ditt her på bloggen!
Ha en riktig fin dag!

Snuffeldyret sa...

Så flott engletrompet!
Og takk for tipset om luftavfukter, i år er egentlig første året jeg har hatt problemer med fuktighet i drivhuset. Vanligvis er det snø og kulde ute hos oss nå..