søndag 28. august 2011

August - tid for flytting og fjerning..

Ja det er i august man ser alt som er feil i hagen, ikke sant? Alltid noe man ikke er fornøyd med og som kan forbedres. Hos meg ble det en stor Deutzia som måtte bøte med livet, den har stått og breiet seg ved dammen i sikkert snart 10 år. Blomstrer allerede i mai og er veldig søt da, siden ser den ut som et ugreid bustehode.....og tar utrolig mye plass. Nå er den skjært helt ned, men rota må dras opp med slepekrok og bil med firehjulstrekk.....:-/.
I bildet kan rota skimtes med en oransje stropp rundt, klar for gubbens innsats....En stor Hosta som det var to av ble også fjernet, og to sorter gress, bl a dette: 


en Heuchera 'Purple palace', et par iriser og en Tolmiea Menziesii "Taffs Gold" ble plantet inn. En hvit floks har også fått plass. Akkurat der Deutziaen står, tror jeg at jeg skal plante inn rosa Chelone:
De står nemlig også feil plassert, i stien langs med vinterhagen, på det smaleste punktet.......at det går an! Kommer så vidt forbi. I bakgrunnen her sees en diger Tuja 'Smaragd', som jeg har stammet opp ca halvannen meter:

Når jeg får fjernet Chelonen under der, og fyller på masse ny jord og kompost, får jeg et fint område for lavere planter, f eks primulaer, juleroser og desslike. Et lite woodland kanskje....

En liten fotorunde i kveld avslører at ikke ALT er like stygt selv om vi skriver 28. august i dag. Og bra er det, for neste søndag kommer Kyrkjebø hagelag på besøk til meg, det får briste eller bære. De er jo klar over at hagen ikke er optimal på denne tiden, så forventningene er forhåpentligvis ikke altfor høye... Jeg klarer jo ikke å si nei til slike forespørsler.....blir jo bare så smigret over at noen har lyst å se hagen min, jeg....;-).

 Ligularia
Etoile Violet og Nicotiana

 Pasjonsblomst og blodbeger
Forskjellige bladformer

Min flotteste lilje......dufter himmelsk!


Sommerfuglbusken
Springer snart ut, en fiolett floks.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nei en kjeder seg ikke når en har hage ,planter vokser og blir store andre forsvinner og fortjener og komme litt mer frem ,det er en evig herlig kamp.
Så mye fint som blomstrer hos deg,
den lilja er praktfull den kan du være stolt av ,Marit.

Torill sa...

Heisan. Godt ein kan skifta ut litt og skapa litt nytt heile vegen. Er jo halve kosen det vel. Oppstamma tuja... slett ikkje dumt. Har smaragd eg også. Lukke til med hagebesøk. Skulle gjerne vore med eg !!

krepsemor sa...

Det er jo fremdeles frodig og fint i hagen din! Det ser lekkert ut ved dammen. Men godt å få ryddet opp litt nå på høsten. Her har det regnet og er ganske så guffent, så jeg har ikke orket å være ute og pusle i hagen.
Ønsker deg en fin uke!

Inger Marie sa...

Mye flott hos deg :)...pasjonsblomst og blodbeger var en flott kombinasjon
Urolig hvor mange blomster som greier seg bra i regnet også..
Ønsker deg en fin kveld:))