lørdag 13. november 2010

Litt ute og litt inne...


Denne vinterblomstrende Mahoniaen er en trøst i novembermørket.


Men innendørs er det mest i vinterhagen det blomstrer.


Her er Phormiumen og Strelitziaen kommet i hus.


I grunnen skulle jeg vært ute og ryddet litt (les: mye)i hagen, for akkurat nå er det ganske mildt. Men beleilig nok begynte det å regne i dag, så da holder jeg heller på inne med litt husflid. Er akkurat ferdig med genseren til prinsessa, og er begynt på lua.

Ellers er fuglematingen i full sving nå, og i dag har jeg laget meisebolle av matfett, kokos, havregryn, nøtter, solsikkekjerner og rosiner i en melkekartong med snor gjennom. Når den størkner skal den ut i fuglerestauranten, håper de liker den. De liker i allefall solsikkefrø, utrolig hvor mye avfall det genererer......Men det er veldig koselig å følge med på alle fuglene, håper det dukker opp dompaper i år, de er så nydelige, og jeg har ikke sett dem på flere år.
I dag har jeg vært på husflidsmesse, den største i fylket. Jeg er kjempeimponert over hvor mye fint folk lager rundt om, skulle ønske jeg var i nærheten av å være så flittig. Kjøpte meg en fint pannebånd i ullfleece og en gave til min svigerdatters bursdag som er like før jul. Der var stort utvalg i flotte filtede hatter, men jeg falt heldigvis ikke for fristelsen til å kjøpe noe som jeg av erfaring vet ikke blir brukt.....hehe.

Nei nå tror jeg at jeg skal lage litt vafler til gubben kommer hjem fra en liten jobb han måtte på i dag. Så skal vi kose oss litt med det, før lesing av aviser og magasiner og løsing av kryssord, samt deilig lammecarrè og god vin i kveld. Helger er IKKE oppskrytt!!

God helg alle som er innom. :-)
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Turid sa...

Så koselig det er i vinterhagen din - og nydelig genser til prinsessa! Hjemmelaget meisebolle er snadder til fuglene - må henge ut en i morgen, det er den siste jeg har igjen, så jeg må lage nye en av dagene. Jeg håper også å få se dompapen - hører at de er i nærheten, men ser dem ikke.
Ha en fortsatt god helg!

Mariann sa...

Så flott Mahonia, kjekt med noe som er vintergrønt og som til og med blomstrer på denne tiden. Veldig frodig i vinterhagen også.

Hjemmelagde meiseboller står på programmet her også. Det var veldig populært i fjor.

Lammecarrè høres deilig ut. Her skal lørdagskvelden nytes med biff. Akkurat nå er mannen i sving med å steike sjampinjong og løk.

Ha en fortsatt fin helg!

Seascape sa...

Den vinterblomstrende Mahoniaen var stilig. Den må jeg sette på ønskelisten min til neste hagesesong :-) Så fin vinterhage du har, det er en av mine drømmer. Ha en riktig fin søndag.

Linnemi sa...

Jeg ville fått satt inn en seng i den vinterhagen, jeg. ;)

RandiF sa...

Linnemi, da blir det ikke plass til plantene.... :-))