lørdag 21. august 2010

Mye blomstring ennå...


En del av store staudebed. Vi ser bl a stokkroser, dagliljer, hestemynte, floks, fiolfrøstjerne, clematiser, og New Dawn på buen bakerst.


En annen del av store staudebed i forgrunnen, utsikt til rosebed, pergola og espalierbed. Vi ser gullris, nøkketunge, en enslig lupin, en rød lilje, malurt, oppstammet sibirhengeertebusk, en geranium og over alle svever kjempeknoppurten. Foran espalieret står bl a måneskinnslønna Acer 'Aureum'. Grønnsak-pallekarmer til venstre foran drivhuset.


Høstanemonen er utrolig yndig syns jeg, selv om den sprer seg nesten litt for mye. Louise Odier (flyttet dit i år) prøver å vokse opp i midten av stativet sitt. i bakgrunnen sees Etoile Violet som klatrer på Rosa Moyesi.


Etoile Violet i nærbilde.

Alle bildene er klikkbare.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Du verden.. for en blomsterrikdom!! Stort fint staudebed, ser ut til å være på sitt vakreste nå. Likte godt skifergangen også.. Høstanemoner er yndige, de gir mye glede på denne tiden av sommeren. Så får de nå bare spre seg litt rundt omkring. Jeg var hos en venninne i Ålesund forrige helg og der spadde jeg opp noen rosa doble. Håper de etablerer seg hos meg :-)

Seascape sa...

Å så fint du har det Randi. Det ser ut til å være mange spennende vekster i hagen din.

Sagae sa...

Bøyer meg i støvet for hva du har fått til her.
Vakker og frodig!

Wenche sa...

Så flott hage du har! Og det staudebedet var bare kjempelekkert :-)

Det er tydeligvis tidligere hos deg enn hos meg, anemonene er da ikke i nærheten av skulle blomstre ennå!

Berit sa...

Lekkert, lekkert!
Clematis i Rosa Moyesii, du, det var en spennende ide. Kanskje jeg kopierer!