mandag 22. juni 2009

Rubinbryllup med overraskelser

 
Posted by Picasa

Når man har vært gift i 40 år, feirer man rubinbryllup. Det var altså hva gubben og jeg gjorde i helgen. Vi dro til et sted som heter Bestebakken i Hafslo i Sogn. Et sted som etterhvert er viden kjent for sitt ganske enestående konsept. Vi kom dit fredag kveld, og hadde bestilt et "vanlig" rom, dvs. ikke et VIP-rom. Den første overraskelen besto i at vi ble vist til brudesuiten på låven, et aldeles nydelig rom (som forresten alle rommene er).Men her var det dobbelseng med fjernkontroll, boblebadekar og hele pakka. På bordet sto overraskelse nr. 2, den flotte blomsteroppsatsen som bildet over viser. Den var fra våre to sønner, at de hadde klart å tenke på dette var veldig rørende. Gutter er nå gutter.....hadde ikke ventet dette av dem for å være ærlig.
Etter en deilig middag, hjemmelaget hjortesuppe og konjakkiskake, med herlig vin til, betraktet vi en dameklubb fra Hardanger som prøvde SPA-bassenget ute i hagen. Damene hadde vi spist middag sammen med, en trivelig gjeng. På Bestebakken er det nemlig bare langbord, så folk blir ristet samen. Overraskelse nr 3 kom da vi kom opp igjen på rommet. Da viste det seg at gubben hadde kjøpt presang til meg, en aldeles nydelig ring i hvitt gull med 5 diamanter. Jeg ble målløs!! Har aldri hatt diamanter, jeg....
Etter en god natts søvn, startet lørdagen med et fantastisk frokostbord med nybakt hjemmelaget brød, og MANGE påleggsvarianter som alle var lokale og til dels laget på stedet. F eks geitost med granskuddsirup! Og gammelost med multesylte og rømme. Og roastbiff med ramsløkpurè! Urtehagen på stedet var rikholdig!! Og vertinnen lager alt selv, hun er det mest kreative og fantastiske menneske jeg har møtt noen gang.Og så avslappet og rolig, til tross for alt hun må ha å gjøre hadde hun alltid tid til å prate med gjestene og fortelle historier om maten og oppskriftene.
Dagen ble brukt til sightseeing i nærområdet, til Veitastrond der jeg fant en utrolig spennende antikivitet/bruktbutikk på en låve....Og Jostedalen med Nigardsbreen og Bremuseet.
Lørdagsmiddagen var ikke mindre delikat enn dagen før, 4-retters denne gang, og vin fra egen vinkjeller med håndplukkede viner fra Italia og Frankrike.
Søndag dro vi hjem, men først hadde jeg fått en utrolig deilig massasje av den faste massøsen på stedet.....før frokost!
Vel hjemme åpnet vi lørdagsutgaven av lokalavisa, og der hadde jammen meg podene satt inn brudebildet av oss, med en veldig vakker hilsen. De ble belønnet med middag på et av hotellene her, sammen med oss selvsagt.
En minneverdig feiring, syns jeg.

14 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Du verden, for en flott fering, da! Og 40 års bryllupsdag er virkelig noe å feire :)
Dette hørtes ut som en drømmehelg på alle måter, og for noen flotte minner å ta med seg videre.

Ha en flott st.Hans. hilsen Margrethe

hajal. sa...

Ja dåkke har hatt ei opplevelses- og nytelsesrik helg, kjekt å bli gjort slik stas på!
Gratulerer med 40 år!

Berit sa...

Gratulerer, høres ut som ei flott helg! Så søtt av guttene deres å gjøre slik stas på dere.

Elisa sa...

Gratulerer med vel overstått rubinbryllupsdag! Me har snart vår første bryllupsdag her i huset...

Herdis sa...

DET var gutta sine det! Eg hadde blitt djupt imponert og rørt om mine hadde kome på noko slikt... Kanskje det er håp, når dei får nokre år til på seg? Gratulerer med stor dag, og hels gemalen!

Anonym sa...

Hmmm, jeg la da virkelig inn en kommentar her??? Uansett: Det jeg mente å si var GRATULERER! Dette høres jo bare kjempestas ut

Mona sa...

Gratulere med rubinbryllupsdag. Det er neimen ikke verst å klare det :D.

Flott jobba av sønnene (eller står det en svigerdatter i kulissene her :D)

fru Sandeggen sa...

Du store!
Høres ut som en herlig helg og en flott feiring. Gratulerer:)

RandiF sa...

Mona, faktisk klarte de dette helt selv. :-)) (Tror jeg...)

Vivishagerom sa...

40 er jammen flott. Gratulerer så mye. Ha en fin St.Hans aften

Margrethes hus og hage sa...

Hei, det ligger en award til deg inne hos meg :)

Hilsen Margrethe

Unknown sa...

Så koselig feiring, og blomst og ring i deluxe-klassen fra guttene dine. Så hyggelig å bli satt pris på!
Jeg iler til noen dager på etterskudd, har bodd på jobben i det siste... ;-)

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu Incredible site!, http://barborazychova.com/members/Buy-Crestor.aspx colombiavice http://www.comicspace.com/esomeprazole/ wildcontact http://www.comicspace.com/zocor/ hostelnumber hivaids http://rc8forum.com/members/Buy-Protonix.aspx claburn http://talkingaboutwindows.com/members/Buy-Clarinex/default.aspx cansyes pradesh

Anonym sa...

Your style is very unique compared to other folks I've read stuff from. Thanks for doing this.
Free Background Check or [url=http://www.freebackgroundcheck.info ] Free Background Check[/url]